NHL:n komissaarin Gary Bettmanin, vara-komissaari Bill Dalyn ja entisen NHL:n kurinpitojohtajan Brendan Shanahanin sähköpostikeskustelu vuodelta 2011 koskien tappeluita on tullut CBS Sportin mukaan julkisuuteen maanantaina.

Bettmanin, Dalyn ja Shanahanin sähköpostiketjun ehkä mielenkiintoisin kohta on se, missä kolmikko keskustelee lääkkeistä.

– (Tappelijan) rooli ei ole enää sama kuin se oli 1980-90 luvuilla. Silloin tappelijat pyrkivät olemaan tavallisia pelaajia. He treenasivat, että pääsisivät nelosketjusta kolmosketjuun. Nyt treenataan, että oltaisiin pelottavia tappelijoita, Shanahan kirjoitti NHL-johtajille.

– Ennen otettiin viinaa ja kokaiinia, että kipua kestettäisiin. Nykyisin otetaan pillereitä. Pillereitä unta varten, pillereitä heräämistä varten, pillereitä, että kestettäisiin kivut ja pillereitä, että terävöidyttäisiin. Niitä tilataan netistä, Shanahan jatkoi.

Shanahan halusi sähköpostikeskustelun perusteella kitkeä tappelijat NHL:stä. Bettman varoitteli häntä aikeista. Bettmanin mukaan NHLPA:n johtaja Donald Fehr olisi vaikea taivuteltava asian kanssa.

– Nykyinen järjestöjohtaja (Fehr) käytti vuosikymmenen baseballissa suojellakseen steroidin käyttäjiä siltä, mikä olisi ollut parasta suurimmalle osalle pelaajista ja itse pelille, Bettman täräytti.

Sähköpostit tulivat julki oikeudenkäynnin yhteydessä, missä joukko entisiä NHL-pelaajia on haastanut NHL:n vastuuseen siitä, että liiga olisi ollut varsin tietoinen päävammojen ja pitkäaikaisten aivo-ongelmien yhteydestä, mutta silti NHL ei ole onnistunut suojelemaan tai kouluttamaan pelaajia asian suhteen.