Dallasin kuuma peruna – kumpi pelaa pudotuspeleissä, Kari Lehtonen vai Antti Niemi?

© Kuva: Getty Images

Dallas Starsin suomalaismaalivahtien tilanteesta on riittänyt parranpärinää. Joukkueen päävalmentaja Lindy Ruff kertoo, ettei ole vielä tehnyt mitään päätöksiä, kumpi pelaa pudotuspeleissä.

Runkosarjaa on jäljellä kuusi kierrosta. Kymmenestä viime pelistä Lehtonen on pelannut yhdeksän, mutta Ruff kertoo, että mitään päätöksiä ei ole vielä tehty.

– Emme ole vielä tehneet mitään ratkaisuja sen suhteen, miten maalivahdit tulevat play offeissa pelaamaan, Ruff vahvisti Slapshot.comille Arizonalle kärsityn 1-3-tappion jälkeen.

Tilanne on ristiriitainen. Dallas voittaa pelejä ja on kerännyt NHL:ssä Washingtonin jälkeen toiseksi eniten pisteitä. Silti molemmat suomalaisvahdit ovat torjuntaprosenteissa ja päästetyissä maaleissa / ottelu koko liigan häntäpäässä.

Niemi on pelannut 44 ottelua prosentilla 90,1 ja hänen taakseen on tehty 2,76 maalia ottelua kohden. Lehtosen vastaavat lukemat ovat 90,5 ja 2,83.

Dallas Morning Newsin jääkiekkoasiantuntija Mike Heika pitää tilannetta hankalana.

– Uskon ihan rehellisesti, että heillä ei ole mitään hajua, mitä he tulevat tekemään pudotuspeleissä maalivahtiensa kanssa. Lindy Ruff ei ole ollut ennen tällaisessa tilanteessa, joten hän tuntuu ottavan tilanteen peli peliltä, Heika kirjoittaa.

– Minä olen näiden miesten suurin kriitikko, koska katson prosenttilukuja ja keskiarvoja, ne eivät ole hyvät. Ruff sen sijaan sanoo, että molemmilla on 22 voittoa vyöllään ja vain voitot ratkaisevat. Ja näin se varmasti onkin, niin kauan kun he pystyvät voittamaan.

Lehtonen on ollut maaliskuussa ykkösvalinta Dallasin maalille, mutta vaikka voittoja on tullut, ei torjuntaprosentti ole parantunut.

– Kuvitellaan vaikka, että Kari voittaa kaikki kuusi viimeistä runkosarjan ottelua Dallasille. Silloin hän lähtee selkeänä ykkösenä pudotuspeleihin ja kaikki näyttäisi olevan hyvin. Mutta mitä jos tuleekin heti avauspelissä tappio? Boom, ja he saattavat vaihtaa heti Niemeen, Heika kirjoittaa.

– Dallas menee edelleen peli peliltä ilman selkeää ykkösmaalivahtia, eikä se tunnu huolestuttavan Lindy Ruffia lainkaan. Mutta olen ihan varma, että aika montaa Dallasin fania se huolestuttaa.


Florida Panthers – Vegas Golden Knights | Maxit Floridalle! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️