Suomen tuoreen MM-kultajoukkueen alakerran ehdoton johtaja Olli Juolevi pohdiskeli joukkueen roolitusta mestaruuden jälkihumussa. Hän kiitteli Nuorten Leijonien laumaan syntynyttä kemiaa.

– Iso asia tässä oli luottamus. Kaikki pelaajat luottivat toisiinsa ja Jukka (Jalonen) luotti joka pelaajaan. Kellään pelaajalla ei ollut fiilis, että olisi ollut joukkueessa ulkopuolinen, Juolevi suitsutti.

Millä te tämän luottamuksen loitte?

– Kaikki ymmärsivät oman roolinsa. Pelaajat, jotka ovat aiemmin pelanneet ylivoimaa ja eivät nyt päässeet, niin he hyväksyivät sen. He pelasivat sitten tasakentin tai alivoimaa. Yhtenäisyys, joka on ollut ennenkin hyvää suomalaisissa joukkueissa hyvää, oli sitä taas.

Juolevi valittiin turnauksen All Stars –kentälliseen, mutta parhaan puolustajan arvonimen vei USA:n Zach Werenski. Juolevi keräsi yhdeksän tehopistettä (0+9).

– Pari viimeistä peliä jäivät harmittamaan, kun ne olivat itseltäni hieman heikompia. Onneksi joukkue hoiti homman, joten en voi olla muuta kuin super-iloinen.

”Toivottavasti lukot eivät ole vaihtuneet”

Vaikka turnaus oli Suomelta pelitavallinen suurmenestys, on yksi erottamaton osa juniorikiekkoa myös tunne. Onnistumisiin reagoidaan tulisesti, ja pettymykset tuntuvat itseään raskaaammilta. Juolevikin ammentaa kullasta paljon.

– Mieluummin otan tällaisen vastaan kuin epäonnistumisen. Tämä tuo itseluottamusta, ja on ollut hienoa olla pala tätä joukkuetta.

Miltä tuntuvat puheet siitä, että nousit NHL:n varausarvioissa kymmenen parhaan joukkoon?

– Ihan kivalta tuo tuntuu, mutta nämä asiat ehtivät muuttua vielä monta kertaa. Kiva nähdä draftissa, miten käy. Odotan sitä innolla, ja teen paljon töitä, että varaus menisi hyvin.

Juolevi pelaa sarjatasolla kanadalaisessa junioriliiga OHL:ssä ja siellä miehen seura on London Knights. Ennen turnausta oli humoristisia puheita siitä, että jos Suomi pudottaa Kanadan, ei nuoren miehen isäntäperheeseen olisi enää takaisin tulemista.

– Ei ole tullut mitään viestiä, mutta asia oli niin, että jos pudotamme Kanadan ja voitamme mestaruuden, niin tilanne on sitten erilainen. Kun hoidimme tämän, niin toivottavasti lukot eivät ole vaihtuneet, naureskeli Juolevi.

Millaista vastaanottoa odotat?

– Uskon, että vastaanotto on hyvä. Sieltä on tullut paljon viestejä kavereilta ja seuralta. Tämä on hieno homma myös seuralle, että heidän pelaajansa voittaa mestaruuden.

Olli Juolevi kertoo London Knightsissa pelaamisesta ja seurassa kehittymisestä vielä tällä viikolla SuomiKiekko-sivustolla julkaistavassa haastattelumme toisessa osassa.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen