Ruotsin tehohyökkääjä Adrian Kempe: ”Emme ole seuranneet Suomen pelejä”

© Kuva: Panu Markkanen

Adrian Kempe on viiden ottelun jälkeen Ruotsin tehokkaimpia pelaajia. Hän on kerännyt viidessä ottelussa tehot 3+3 ja on ennen välierää Ruotsin toiseksi paras pistemies ja toiseksi paras maalintekijä yhdessä Oskar Lindblomin kanssa. Puolivälierässäkin hän teki tehot 1+1.

Kempeltä on vaadittukin paljon, sillä joukkueen ykköspyssyksi kaavailtu William Nylander loukkaantui jo turnauksen avausottelussa, ja on Ruotsin joukkueen tuoreen tiedotteen mukaan sivussa koko jäljellä olevan turnauksen.

SuomiKiekko-sivusto tapasi tämän toissa kesäisen Los Angeles Kingsin ykköskierroksen varauksen Ruotsin sunnuntaisen harjoituksen jälkeen.

Miten summaisit Ruotsin turnauksen tähän asti?

– Koko joukkue on pelannut turnauksen hyvin. Meillä oli hyvä puolivälierä Slovakiaa vastaan, ja nyt on iso peli edessä. Siitä tulee hauskaa.

Mikä on mahdollistanut puhtaan saldon?

– Hyökkäys ja puolustaminen ovat olleet hyvällä tasolla, ja maalivahdit ovat pelanneet hyvin. Kaikki ketjut ovat tehneet tehoja, ja erikoistilanteissakin olemme onnistuneet. Se on iso asia.

Oletteko seuranneet Suomen pelejä?

– Emme niinkään. Näin viimeisen erän heidän pelistään Kanadaa vastaan. Heillä on hyvä ykkösketju ja paljon hyökkäysvoimaa. Heitä vastaan on hauskaa pelata.

Millaista peliä odotat?

– Pelistä tulee fyysinen ja vauhdikas. Molemmat hyökkäävät hyvin, mutta meidän puolustuksemme on ollut hyvä. Paikkoja ja laukauksia tulee varmasti paljon. On pelattava kurinalaisesti ja vältettävä jäähyjä.

Suomi ja Ruotsi kohtaavat maanantaina kello 16.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen