Jesse Puljujärvi, Sebastian Aho ja Patrik Laine ovat ennen nuorten MM-kisojen välieriä ja mitaliotteluita kisojen pistepörssin neljän parhaan joukossa. Ruotsi ei ole mellastanut samalla tavoin tehojen muodossa, mutta siitä huolimatta sinikeltaisten ykköspelaajat eivät ole Suomen ykkösketjun tekemistä tuhoista millänsäkään.

Ruotsin puolustus on ollut tiukka, minkä sai kokea viimeksi Slovakia jääden puolivälierässä nollille. Ruotsi ei ole hävinnyt peliäkään tässä turnauksessa juuri hyvän alakertansa turvin.

– Näytimme sen jo Kanadaa vastaan, kun pimensimme heidän tähtensä, Dylan Stromen ja Mitch Marnerin. Pelaamme omaa peliämme, ja meillä on hyviä puolustajia. Kun annamme painetta heidän puolustukselleen, saamme paikkoja ja niistä on tehtävä maalit, sanoi Ruotsin hyökkääjätähti Adrian Kempe.

Ruotsin paras pistemies Alexander Nylander oli samoilla linjoilla.

– Tiedän, että koko ketju on ollut hyvä. Kuulin, että he sanoivat voittavansa meidät, mutta me voitamme. Siitä tulee hauskaa. Heillä on hyvä hyökkäys, ja meidän pitää olla huolellisia. On pysyttävä omassa pelissä kiinni, kuten olemme tehneet koko turnauksen ajan. Sillä tavalla saamme voiton.

MM-välierä alkaa kello 16.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen