Olli Juolevi kasvoi puolessa Kanadan-kaudessa Suomen ykköspuolustajaksi – ”Kanadaa vastaan tuntui helpolta”

© Kuva: Ilari Isotalo

Suomen Nuoret Leijonat harjoittelivat sunnuntaina myöhään iltapäivällä. Joukkue on koossa, eikä polvivaivaista Eetu Sopasta lukuun ottamatta loukkaantuneita ole.

SuomiKiekko-sivusto tapasi Suomen ehdottomaksi ykköspuolustajaksi nousseen Olli Juolevin. Nuori OHL-pakki meni kehuista aavistuksen hämilleen lipsauttamalla hieman tuonnempana luettavan maailman kliseisimmän urheiluvastauksen.

Palataan vielä eilisillan hullunmyllyyn. Tuliko uni heti?

– Kyllä siinä meni vähän aikaa. On hyvä, että nyt on välipäivä, ja saimme hyvin nukuttua. Kroppa kävi kierroksilla, mutta saimme aika hyvin nukuttua.

Mikä oli tämän päivän treenien merkitys?

– Saimme jalat liikkeelle, ettei päivä ole pelkkää makoilua. Puolustuspelaamista käytiin taas läpi. Hyvä välipäivän treeni.

Käännettiinkö jäiden avullakin ajatukset jo uuteen suuntaan?

– Katsoimme aamulla Kanada-pelin videot läpi ja sovimme, että se peli on nyt takana. Nyt piti saada hyvä ja keskittynyt harjoitus. Se oli hyvän tuntuinen.

Londonin opeilla

Juolevi pelaa OHL:ssä ja sen parhaana seurana pidetyssä London Knightsissa. Hän on varattavissa NHL:ään ensi kesänä, ja mikäli nuoren miehen kehitys jatkuu tällaisena, saavat Jesse Puljujärvi ja Patrik Laine pomminvarmaa seuraa ykköskierroksella varatut suomalaiset –kategoriaan.

Miltä nousu Suomen puolustuksen johtajaksi on tuntunut?

– Yritän tehdä vain parhaani. Ykkösasia on puolustaa ja auttaa joukkuetta. Teen parhaani ja katsotaan, miten käy.

Kumpuavatko nämä otteet nimenomaan Londonista ja Kanadan kokemuksista?

– Kyllä se sitä on. Kun kaiken sen yhdistää eurooppalaiseen kaukaloon, niin pystyn liikkumaan hyvin. Kanadaa vastaan tuntui helpolta lähteä paineen alta, kun olen pelannut heitä vastaan. Osaan myös liikuttaa kiekkoa nopeammin.

Miltä hyppy takaisin isoon kaukaloon tuntui?

– Se oli kohtuullisen helppoa, enhän ole ollut Kanadassa kuin puoli vuotta. Se sopii minulle, sillä siinä pääsee luistelemaan hyvin ja on tilaa.

Olli Juolevi kertoo lisää ajatuksistaan tulevasta nuorten MM-välierästä maanantaina ennen Ruotsi-Suomi –ottelua julkaistavassa jutussa.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen