Yli kymmenen vuotta Leijonien videovalmentajana toiminut Janne Mälkiä on SaiPan A-nuorten päävalmentaja kaksi seuraavaa kautta.

Mälkiä on laittanut puumerkkinsä kaksivuotiseen sopimukseen. 38-vuotias Mälkiä on toiminut SaiPassa aiemminkin juniorivalmentajana sekä junioreiden valmennuspäällikkönä ja viimeisimmäksi liigajoukkueen apuvalmentajana 2008-2012.

– Monta vuotta olen saanut olla huippujoukkueiden ja huippuvalmentajien kanssa tekemisissä. Samaan aikaan on tietysti vierähtänyt tovi siitä, kun olen saanut olla yksittäisen seurajoukkueen kanssa tekemisissä. Odotan todella innolla, että pääsen hyödyntämään niitä oppeja mitä puseroon on tarttunut, Mälkiä kertoo SaiPan tiedotteessa.

Mälkiä on toiminut vuodesta 2003 lähtien Suomen miesten maajoukkueen videovalmentajana voittaen useita arvokisamitaleja, muun muassa maailmanmestaruuden 2011, olympiahopeaa 2006 sekä olympiapronssia 2010 ja 2014. Mälkiä kuului myös tammikuun alussa nuorten maailmanmestaruuden voittaneen Suomen valmennustiimiin.