Jokerit palaa juhlapaikkaan – KHL-huippuseura tuoreen päävalmentajan kera vastaan

HELSINKI. Jokereilla edessä on perjantaina paluu kotiin ja kotiotteluiden pariin pitkän tauon jälkeen, kun vastassa on Dinamo Moskova.

Narriryhmä palaa areenalle, jossa tiistaina suomalaisyleisö sai juhlia oikein kunnolla, kun Nuoret Leijonat päihittivät Venäjän Kasperi Kapasen jatkoaikamaalin myötä 4-3.

Nuorten MM-kisojen aikana Jokerit ehti pelata useamman KHL:n vierasottelun sekä Spengler Cupin, jossa turnaus ei aivan nappiin mennyt.

KHL:ssä ehti kuitenkin kulkea, sillä Jokereilla oli peräti kuuden ottelun voittoputki päällä.

Se katkesi juuri edellisessä pelissä, kun Slovan Bratislava oli kotiottelussaan parempi lukemin 4-2.

– Hyvä jääkiekkopeli tämä oli. Aloitimme vähän huonosti, mutta esimerkiksi toisessa erässä pelasimme erittäin hyvin. Kolmannessa erässä oli paikkoja tulla rinnalle, mutta vastustajan veskari pelasi hyvin. Ollut ennenkin meille vaikea tapaus, Jokereiden päävalmentaja Erkka Westerlund niputti Slovan-peliä seuran verkkosivuilla.

Huippuseura ei siellä missä pitäisi

Perjantaina Jokereille vastaan asettuu Dinamo Moskova, joka vaihtoi vasta päävalmentajaa.

Tehtävää puolentoista kauden ajan hoitamaan ehtinyt Harijs Vitolins sai kenkää ja tilalle asteli Sergei Oreshkin.

Syy tähän löytyy suoraan suorituksista, sillä KHL:n huippuseuroihin kuuluva Dinamo ei ole keikkunut siellä, missä sen pitäisi.

Dinamo Moskova ehti hävitä useamman pelin putkeen ennen kuin se kohtasi maanantaina SKA:n. Siltä se otti tylysti 5-1-voiton.

Tällä hetkellä moskovalaisjoukkue on läntisessä konferenssissa seitsemäntenä. 46 ottelusta se on kerännyt 73 pistettä.

Nimimiehiä joukkueessa kyllä riittää, sillä rosterista löytyvät muun muassa Ilja Nikulin, Juuso Hietanen, Aleksei Tereshenko, Denis Kokarev ja Jakub Petruzalek.

Jokerit taas on edelleenkin läntisessä konferenssissa toisena, millä paikalla se on ollut käytännössä läpi kauden. 44 ottelusta Jokerit on kerännyt kokoon 81 pistettä. Loppukaudella Jokerit käy kovaa kisaa varsinkin SKA:n kanssa kyseisestä paikasta. SKA on tällä hetkellä Jokereita perässä viisi pistettä. Se on toki pelannut yhden pelin enemmän kuin Jokerit.

Jokereilla ennen siirtorajaa tulleet uudet vahvistukset Tim Kennedy, Pascal Pelletier ja Roope Talaja ovat aloittaneet varsin rauhallisesti uudessa seurassa, varsinkin KHL:n puolella. Kennedy ja Pelletier ovat koonneet tehot 0+1, Talaja taas on vielä tehoitta.

Dinamo Moskova -pelissä Pelletier ja Kennedy ovat kakkosketjussa Pekka Jormakan kanssa. Talaja taas on nelosketjussa Petteri Wirtasen ja Tomi Mäen kanssa.

Jokereiden ketjut näet tässä.

Kertoimet (NordicBet)

Jokerit-Dinamo Moskova, perjantai 8.1.2016 klo 18.30.
2.15 – 4.25 – 2.90

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen


St. Louis Blues – Florida Panthers | Kissapaidat vahvoilla Missourissa!

Floridan ruuti on kuivaa! Joutuuko Ville Husso jälleen kiekkosateeseen?