Ykkösvaraukseksi uumoiltu Auston Matthews: ”On oltava valmis mihin vain, jotta voittaisimme kultaa”

© Kuva: Getty Images

USA otti voiton Suomen Nuorista Leijonista Lahdessa pelatussa harjoitusottelussa. Joukkueen yksi kirkkaimmista tähdistä, ensi kesän NHL:n ykkösvaraukseksi povailtu Auston Matthews ei loistanut, mutta alusti yhden USA:n maaleista.

– Se oli hyvä peli. Pelasimme yhtenäisesti, taistelimme kovaa ja pystyimme viemään voiton, tiivisti Matthews ottelun kulun tutuin jääkiekkotermein SuomiKiekko-sivustolle.

USA ei ole ollut vielä kauaa Suomessa, ja kellojen kääntämisessä Euroopan aikaan ottelu oli oiva apu.

– Kaikki on mennyt hyvin. Joukkue on ollut Euroopassa vasta muutaman päivän, ja olemme yrittäneet sopeutua aikaeroon. Tämä peli auttoi, kun saimme jalat liikkeelle, Matthews kertoi.

Yhdysvallat on noussut viimeisen kymmenen vuoden aikana maailman huipulle juniorimaajoukkueissa. Joukkue on Matthewsin mukaan varsin yhtenäinen.

– Monet tuntevat toisensa, ja se auttaa. Uudetkin kaverit ovat päässeet joukkueeseen sisään. Kaikki ovat pelanneet hyvin yhdessä.

– Emme voi tavoitella muuta kuin kultaa. Se on oltava tavoitteena ja sitä kaikki odottavat, Matthews sanoi.

Mitä odotat itseltäsi?

– Haluan pelata aina hyvin, tehdä peliä, luoda paikkoja ja auttaa joukkuetta voittamaan. Loppujen lopuksi on oltava valmiina tekemään mitä vain, että voittaisimme kultaa.

Panu Markkanen, Lahti
Twitter @PanuMarkkanen