OULU. Kärpät tiedotti keskiviikkona kovasta hankinnasta, kun viime kaudella Liigan pistepörssin voittanut Kim Hirschovits vaihtoi oululaisjoukkueen paitaan.

Hirschovits hyvästeli entisen joukkueensa Bluesin tiistaina CHL-pelin yhteydessä ja suuntasi keskiviikkona aamupäivällä kohti Oulua, minne hän ehtikin kuin ehtikin Kärppien mukaan harjoittelemaan.

– Kimillä oli koneen vaihtoa ja kone tunnin myöhässä sun muuta, mutta oli todella tärkeää, että saatiin hänet tuohon mukaan harjoittelemaan, ettei tarvitse pelipäivänä katsella, että kuka se sieltä taivaalta tipsahti. Tai että kaikki katselisivat vain, että mitä se yksi tekee. Hyviä harjoituksia nämä (välipäivien) reenit ovat kuitenkin.

– Kaikki nuo erikoisosaamiset; ylivoimat, aloitukset, johtajuus, kaikki ovat hyvin tervetulleita. Meillä on joukkueessa paljon tulevaisuuden pelaajia, mutta se, että saadaan koppiin lisää johtajuutta Lassen (Kukkonen) ja kumppanien ympärille, niin ehkä me sitä vähän tarvittiin. Ja tarvitaankin, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki mietiskeli SuomiKiekko-sivustolle.

Hirschovitsin kanssa asiat olivat edenneet varsin nopeasti. Lopulta tiistaina Hirschovits purki sopimuksen Bluesin kanssa ja keskiviikkoaamuna loppukauden mittainen sopimus Kärppien kanssa julkistettiin.

– Kimin osalta tässä vakuutti kauheasti sellainen sisäinen motivaatio ja halu menestyä. Hän ei ole urallaan voittanut oikein ikinä, 33v ja pelaa parhaita vuosiaan. Näki silmistä ja hänen kanssaan jutellessa, että tämä on se juttu. Vakuutti myös itseni, että tämä kaveri kannattaa tänne ottaa, Marjamäki tuumasi.

Marjamäki myös allekirjoitti sen, että nimenomaan sentteri oli ollut korkealla toivelistalla. Nyt se toive täyttyi.

Miro (Aaltonen) on tuossa sentterinä pelannut ja ihan hyvin on vetänyt ja voi olla että vielä tulevaisuudessakin vetää, mutta kyllä tuo keskusta on sellainen, missä pitkässä juoksussa on iso merkitys. Kun mennään koviin peleihin, niin silloin se, että on vahvoja keskushyökkääjiä, jotka ovat monipuolisia ja jotka ovat ennen kaikkea peliotteiltaan vahvoja niin aloittamisen kuin puolustuspelaamisen osalta, se on aika isossa roolissa.

– Pari kertaa Kimin kanssa juteltiin ja homma oli aika nopeasti paketissa. Yhteinen halu oli ja totta kai olemme jo pidemmän ajan katsoneet Kimiä, että jos joku tilanne tulee vastaan. Tiedettiin se, että ei ole helppoa tuolla Espoossa. Hyvä että saatiin. Hyvä kotimainen sentteri, ei voi olla muuta kuin iloinen, Marjamäki tuumasi tyytyväisenä.

Hirschovitsin mukaan tulo juuri nyt on kova apu Kärpille, sillä oululaisjoukkue on melkoisen peliruuhkan keskellä. Kahden viikon sisällä se pelaa yhteensä seitsemän ottelua, joista ensimmäinen oli tiistaina Espoossa CHL-kamppailu Bluesia vastaan.

Marjamäen mukaan varsinkin kilpailutilanteen luominen on avainasemassa.

– Tuossa on nyt 15 hyökkääjää ja on vielä ”Spede” (Mika Pyörälä) telakalla, niin saadaan.. en tiedä puuttuva potku, mutta sellaista voimaa kilpailun kautta, mikä tekee aina hyvää. Se pistää yrittämään ja tsemppaamaan vielä paremmin. Niitä puuttuvia metrejä ruvetaan pelissä sitä kautta kirimään kiinni.

Hirschovitsin tulon yhteydessä superlupauksella Jesse Puljujärvellä torstain Ilves-kotipeli jää välistä. Marjamäki kävi keskiviikkona harjoitusten yhteydessä pitkän keskusteluhetken Puljujärven kanssa, mikä oli varsin hyvähenkinen Marjamäen mukaan.

– Jessen kohdalla on vähän vaikeampi vaihe menossa, mutta yrittämisestä se ei ole jäänyt kiinni. Hän saa torstaina yhden harjoituspäivän ja saa vähän kierrettä poikki. Tulee sitten entistä vahvempana takaisin lauantaina. Käytiin vähän asioita läpi ja tätä se tämä arki on.

Torstain pelissä Hirschovitsin lisäksi hyvin todennäköisesti debyytin Kärppien paidassa tekee myös Pelicansin tolppien välissä alkukaudella torjunut Sami Rajaniemi, joka saapui lainapestille helpottamaan kovissa maalivahtiongelmissa loukkaantumisten takia olevaa oululaisjoukkuetta.

Kärpillä sekä Iiro Tarkki että Sami Aittokallio ovat saaneet kolhuja ja oululaisjoukkueella onkin mukana nyt kaksi lainaveskaria, kun Rajaniemen lisäksi myös Antti Lehtonen on lainalla Hokista.

– Rajaniemi on hyvänoloinen maalivahti ja on hienoa, että Pelicans pystyi hänet irroittamaan, kun meillä maalivahtitilanne on tällä hetkellä vähän tämä, Marjamäki kiitteli.

Kärppien ja Ilveksen ottelu alkaa torstaina Oulussa kello 18.30.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen