Seurattu tähtihankinta teki debyyttinsä Kärpissä – ”Kylmät väreet tulivat”

© Kuva: Joonas Hepola
Ti klo 19:30 Dortmund-Bayern

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

OULU. Torstaina Kärppien ja Ilveksen välisessä liigakierroksen ainoassa ottelussa katseet kääntyivät kovasti kohti Kärppien tuoretta tähtihankintaa Kim Hirschovitsiä, joka teki debyyttinsä oululaisjoukkueen paidassa.

Hirschovits oli tehnyt Kärppien kanssa loppukauden mittaisen sopimuksen keskiviikkona aamulla ja matkustanut joukkueen mukaan harjoittelemaan samana päivänä.

Nyt edessä oli ensimmäinen peli, jossa hän oli heti esillä. Niin hyvässä kuin pahassa, sillä Ilveksen ainokainen tuli Hirschovitsin pienestä virheestä.

Sitä hän pääsi paikkaamaan kolmannen erän loppuhetkellä, kun Hirschovitsin syöttö päätyi Ilveksen maalille, missä Julius Junttila lapioi irtokiekon sisään.

Tällä osumalla Kärpät otti voiton lukemin 2-1.

– Ensimmäiseksi peliksi täytyy olla tyytyväinen ja nyt vain ruvetaan rakentamaan tästä. Kun saadaan yhteisiä kokemuksia ja tehdään joka päivä duunia, niin varmasti peli paranee ja itse pääsee paremmin sisään. Tyytyväinen pitää olla voittoon ja todella hyvä fiilis jäi tästä, Hirschovits tunnelmoi SuomiKiekko-sivustolle pelin jälkeen.

Hirschovits lähtikin peliin hyvin simppelin kautta.

– Itsellä oli aika paljon hakemista vielä. Yritin pelata ihan peruspeliä ja systeemin mukaan. Muutamia virheitä tuli, mutta muutamia hyviä asioita oli myös. Positiivinen juttu oli se, että voitettiin ja joukkue otti kolme pistettä. Hyvä taistelupeli meidän joukkueelta ja ”Raju” (Sami Rajaniemi) oli loistava maalissa.

Itse voitossa Hirschovitsin mukaan tärkeässä asemassa oli nimenomaan kärsivällisyys. Peli ei aina hivellyt silmää, mutta tulostavote täyttyi.

– Oltiin kärsivällisiä ja jaksettiin tehdä hommia. Alussa vähän ylipelattiin ja tuli vastustajalle muutamia vastahyökkäyksiä, mutta omalla pelillä taisteltiin ja lopussa kiitos seisoi.

– Heti voitto täällä Raksilassa. Ei olisi voinut paremmin lähteä liikkeelle, Hirschovits peilasi myös oman kärppäuransa alkua.

Päivän aikana tunnekaari oli voimas, sillä ennen peliä Hirschovits koki jopa hieman poikkeuksellisia fiiliksiä.

– Pitkästä aikaa jännitti paljon. Kylmiä väreitä tuli sitten kun meni jäälle ja ei meinannut uni tulla päivällä. Vähän sellainen epävarma olo oli, kun oli reissausta alla, jalat ja pää vähän hapoilla. Mutta loistavaa tukea sain ja se auttoi tulla tähän sisään.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen

Ti klo 19:30 Dortmund-Bayern

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS