Nuoret Leijonat pääsevät jouluksi kotiin – ”Sitten alkaakin rock ’n’ roll!”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen joukkue harjoitteli aamupäivällä Helsingissä MM-kisa-areenalla. Joukkueessa on jo hyvä kihelmöinti päällä.

– Ei se turnaus ihmeemmin jännitä. Koitetaan vain nauttia hienoista tilaisuuksista, sillä noita ei mahdu uralle ihan hirveästi. Saamme pelata kotiyleisön edessä ja mökki on täynnä, hehkutti joukkueen tähtihyökkääjä Patrik Laine SuomiKiekko-sivustolle eilisen Suomi-USA –ottelun jälkimainingeissa.

Turnaus on kotimaisen kiekkokauden kohokohta paitsi yleisölle niin ennen kaikkea pelaajille. Monille tapaninpäivänä käynnistyvä rupeama on koko uran upein rupeama.

Sytyttävätkö MM-kisat eri lailla kuin marraskuinen liigaottelu?

– Voivathan ne ehkä vähän… Hallissa on vähän kirkkaammat valot ja hallissa on erilainen tunnelma… Pelit ovat aika samanlaisia, mutta on näissä vähän extraa. Porukkaa on enemmän, ja pääsemme pelaamaan junnumaajoukkueita vastaan. Nämä sytyttävät vähän eri tavalla, mutta kyllä marraskuun pelitkin sytyttävät, Laine maiskutteli.

– Kertoo varmaan siitä, että joskus on tullut tehtyä jotain hyvin, että pääsee näitä pelejä pelaamaan ja vielä samojen jätkien kanssa. Olemme tehneet asiat hyvin ja pelanneet hyvin, Laine sanoi.

Suomen joukkue viettää joulun kotona. Kotikisat antavat tähän mahdollisuuden. Joukkue kokoontuu jälleen joulupäivän iltana ja tapaninpäivänä asettuu vastaan Valko-Venäjä.

Onko mukavaa päästä jouluksi kotiin?

– Onhan se. Kotona on kiva olla ja varsinkin jouluna. Oli kivaa, että saatiin tuohon tuollainen mahdollisuus. Sitten alkaakin rock ’n’ roll!

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen