Mikko Rantanen liittyy Nuoriin Leijoniin MM-kisoissa – ”Siksi he pelaavat huipulla ja ovat niin hyviä”

© Kuva: Getty Images

Jääkiekon alle 20-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen julkisti maanantaina ensimmäisen MM-kotikisojen leiriryhmänsä. Joukkue on luettavissa tämän linkin takaa.

Samalla hän kertoi, että NHL:ssäkin tällä kaudella pelannut Mikko Rantanen liittyy joukkueeseen vasta MM-kisoissa. Rantanen pelaa Colorado Avalanchen farmijoukkue San Antonion riveissä vielä 21. joulukuuta.

– En näe mitään ongelmaa. Mikko oli mukanamme Lake Placidissa, ja pelasi viisi peliä. Hän tietää pelin perusperiaatteet. Pelejä on paljon ennen puolivälierää ja siihen mennessä ja varmasti aiemminkin kaikki on kunnossa. Ei siinä ole mitään ongelmaa, Jalonen sanoi.

Onko hän tyyppinä sellainen, että hänen on helppo tulla näin?

– Kaikki huippupelaajat sopeutuvat yleensä todella nopeasti uuteen joukkueeseen, on kyse sitten aikuisista tai nuorista ja pelitavasta kuin pelitavasta. Siksi he pelaavat huipulla ja ovat niin hyviä.

Rantasen ohella myös Toronto Maple Leafsin kirjoilla oleva Kasperi Kapanen nimettiin joukkueeseen. Nyt on selvää, että jos tätä kaksikko tulee kisoihin, jos heidän on kaavailtu olevan turnauksen aikana AHL:ssä. Kapanen voi liittyä joukkueeseen jo leirityksen alussa .

– Jos he pelaavat NHL:ssä, niin sitten tilanne muuttuu. Lupa on kuitenkin selkeä. Rantanen pelaa vielä 21. joulukuuta ja sitten hän lentää Suomeen. Kapasen kohdalla ratkeaa tänään tai huomenna, onko hän mahdollisesti jo 13. tai 14. päivä mukana. Emme tietenkään voi olla ihan varmoja, ennen kuin kaverit ovat täällä. Jos he ovat AHL:ssä, on lupa saatu NHL-organisaatiolta, Jalonen kertoi.

– Olin itse Torontossa ja keskustelin heidän johtonsa kanssa. Petteri Lehto on tehnyt hyvää työtä Rantasen osalta. Heidän agenttitoimistonsa on hoitanut asiaa GM Joe Sakicin kanssa. Häntä yritettiin saada jo aiemmin tänne, mutta Colorado oli tiukkana, että tuo peli pitää pelata. On turha kuitenkin valittaa. On hienoa, että saamme hänet ylipäätään kisoihin. Se on loistojuttu meille. Tällä on joukkueelle varmasti henkinenkin merkitys, mutta pelillinen merkitys on tärkeintä. Saamme maailmanluokan pelaajia joukkueeseen. Se varmasti tuo itseluottamusta joukkueelle, kun tällaisia kavereita tulee, koska muillakin joukkueilla on tällaisia kavereita.

Joukkueeseen nimettiin myös liuta Pohjois-Amerikan juniorisarjoissa pelaavia suomalaisia. Olli Juolevi, Vili Saarijärvi, Julius Nättinen ja Juho Lammikko liittyvät leiriryhmään heti leirityksen alkaessa joulukuun 13. päivänä.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen