Suomalaisvahti loistaa AHL:ssä – nousi tilastoykköseksi!

© Kuva: Ilari Isotalo

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

AHL-seura Lake Erie Monstersin maalivahti Joonas Korpisalo oli vakuuttavassa vedossa Manitoba Moosea vastaan.

Korpisalon edustama Monsters kukisti kotonaan Moosen maalein 4-1. Kolmostähdeksi valittu Korpisalo ennätti kiekon eteen 24 kertaa.

Perjantain kierroksen päätteeksi Korpisalo nousi AHL-vahtien tilastoykköseksi. 21-vuotiaan veskarin torjuntaprosentti 94,1 on koko sarjan komein. Päästettyjen maalien keskiarvo on 1,80 ja se oikeuttaa tilastoissa kolmanteen sijaan.

Viime keväänä Pohjois-Amerikkaan siirtynyt Korpisalo on torjunut kuluvalla kaudella yhdeksän ottelua, joista mies on voittanut viisi. Kahdessa pelissä hän on torjunut joukkueensa pisteille, ja taipunut kahdesti varsinaisella peliajalla.

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!