Pitkä kiertue finaaliin Jokereilla – ”On saanut hommasta jälleen kiinni”

© Kuva: Getty Images

Jokereilla kohtuullisen pitkä vieraskiertue tulee päätökseen maanantaina, kun vastassa on Jugra.

Tähän mennessä ohjelmassa ovat olleet maajoukkuetauon jälkeen vierasottelut Omskia, Barys Astanaa ja Avtomobilistiä vastaan.

Tuloksena on ollut suora voitto, suora tappio ja rankkareilla tullut voitto.

Varsinkin viikon alkupuolella Jokereita vaivasi kovasti tehottomuus, mutta Avtomobilistiä vastaan verkot alkoivat heilumaan jo tuttuun tapaan.

Maanantain vastustaja Jugra on tullut Jokereille tutuksi jo aiemmin, kun lokakuun loppupuolella se kävi vierailulla Hartwall Arenalla.

Siitä ei paljoa muisteltavaa heille jäänyt.

Tulivoimaa metsästän

Jokereiden hallinnassa edennyt ottelu repesi pahasti kolmannessa erässä, missä Jokerit tykitti vielä kolme maalia ja vei kamppailun nimiinsä lukemin 6-1.

Maaleista Jokereille kyseisessä ottelussa vastasivat Atte Ohtamaa, Niklas Hagman, Brandon Kozun, Topi Jaakola ja kahdesti onnistunut Pekka Jormakka.

Sen jälkeen maaleja syntyi kovaan tahtiin vielä Dinamo Riika -ottelussa, mistä tuli lopulta melkoinen painajainen Jokereille. Mutta sen jälkeen tehottomuutta on ollut hieman ilmassa.

Jugra-otteluun Jokerit saa lisää tulivoimaa, kun Juhamatti Aaltonen on toipunut pelikuntoon.

Aaltonen on esiintynyt kohtalaisesti alkukaudella, mutta hänelläkin tehottomuus on ollut pahana ongelmana.

Tämä kaikki on synnyttänyt kovan huhukierteen varsinkin sen suhteen, että Jokerit tarvitsisi uusia hyökkääjiä. Se ei välttämättä ole kovin väärin sanottu, varsinkin sen jälkeen kun Tommi Huhtala tippui loppukaudeksi sairastuvan puolelle.

Viimeisimpänä kovana huhuna Jokereiden osalta on nostettu esille Sakari Salmisen nimi, joka vaihtoi täksi kaudeksi Sveitsin NLA-liigaan muutaman KHL-kauden jälkeen.

Mutta joka tapauksessa ilman Salmistakin Jokereilla on kova haaste vielä vieraskiertueen loppuun.

Lähtökohdat

Jokereille (1-6) ja Dinamo Rigalle (1-7) kärsittyjen murskatappioiden jälkeen Jugra on saanut hommasta jälleen kiinni.

Noiden pelien jälkeen se on voittanut kolme ottelua putkeen ja näissä kamppailuissa se on päästänyt vain yhteensä kolme maalia.

Puolustuspeli onkin ihan yksinkertaisella toteamuksella ja yhtälöpäättelyllä mennyt huomattavasti parempaan suuntaan siihen nähden, mitä se oli ennen maajoukkuetaukoa.

Tällä kaudella Jugra on luottanut vahvasti venäläisvoimaan, sillä joukkueen riveissä ei ole yhtäkään pelaajaa, jolla ei olisi Venäjän passia.

Viime kaudella ulkomaalaispelaajia vieraili Hanti-Mansiskissa selvästi enemmän. Muun muassa tällä hetkellä Jokereita edustava Philip Larsen kuului Jugran miehistöön. Muita ulkomaalaisia, jotka Jugrassa vierailivat, olivat muun muassa Ilari Melart, Toni Rajala sekä Ben Maxwell ja Lukas Kaspar, jotka siirtyivät loppukaudesta pudotuspelimahdollisuudet menettäneen joukkueen riveistä Kärppiin ja voittivat siellä liigamestaruuden.

Tällä hetkellä Jugra on mukana pudotuspelijunassa, kun se on KHL:n itäisessä konferenssissa seitsemäntenä. 32 ottelusta se on kasannut kokoon 46 pistettä.

Jokerit taas on edelleen läntisen konferenssin toisena, kun se johtaa omaa Bobrov-divisioonaansa. 29 ottelusta Jokerit on kerännyt kasaan 52 pistettä.

Jugra-kamppailun jälkeen Jokerit palaa kotiotteluiden pariin, joita sillä on putkeen peräti kuusi kappaletta.

Kertoimet (NordicBet)

Jugra-Jokerit, maanantai 16.11.2015. klo 16.00.
4.00 – 4.55 – 1.75

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen