Leijonien luotsi nosti harppauksen esille: ”Kova suoritus”

© Kuva: Pasi Heikkilä

HELSINKI. Leijonat onnistui ottamaan Karjala-turnauksessa toisen yhden maalin voittonsa, kun myös Venäjän tapaan Tshekki kaatui lukemin 2-1.

Lauantain ottelussa Leijonilla oli kuitenkin vaikeuksia, varsinkin pelin alkupuoliskolla.

– Oli niin erilainen peli mitä Venäjä-peli oli. Eteenpäin tullut karvaus, mikä tuli vastaan keskialueella ja päädyssä, niin kyllä me siihen jäätiin vähän jumiin ja se sekoitti meidän peliä. Toinen juttu mikä oli, niin kyllä Tshekki reagoi ja kamppaili siihen alkuun paljon kovempaa ja ei me oikein meinattu päästä peliin kiinni, Leijonien päävalmentaja Kari Jalonen kertasi huonompaa alkua SuomiKiekko-sivustolle.

– Mutta siitä menee kyllä leijonapojille iso kiitos, että me pystyttiin korjaamaan ne asiat missä oltiin vajaita eli reagoimisesta, kamppailemisesta ja sellaisesta tilannepelaamisesta. Kolmas erä oli sitten sellainen, mihin pitää olla todella tyytyväinen. Nostettiin peliä siinä huikeasti. Ja tällä tasolla se, että pystyy nostamaan omaa peliään noin, niin se on kyllä kova suoritus. Sitä kautta kyllä ihan hyvä voitto, Jalonen kävi läpi.

Esillä oli erityisesti Tommi Huhtalan, Tomi Sallisen ja Kristian Kuuselan muodostama ketju, jota myös päävalmentaja Jalonen kehui.

– Se (ketju) toimi parhaiten. Ja kyllä mä nostan myös tuon (Harri) Säterin, hänen esitys oli hyvää luokkaa. Sellaista maalivahtipeliä, mitä me tarvitaankin. Hän loi sellaista rauhallisuutta mitä tarvitaan, varsinkin kun ei saatu hyvää alkua.

– Ja kyllä tuo taistelu pitää nostaa esille, on hyvä luonne Leijonissa. Esimerkkinä tuo miten lopussa taisteltiin, (Mika) Pyörälä taisi ottaa kolme blokkia siihen, mikä oli hieno nähdä.

Sama trendi on ollut voimissaan molemmissa Leijonien peleissä. Niukkamaalisia taistoja, joissa ratkaisut ovat tulleet kolmansissa erissä.

– Tämmöisiä kansainväliset pelit vaan ovat. 2-1-, 3-1-pelejä. Aika harvinaisiahan nuo ovat tuollaiset mitä päivällä oli. Ja kyllä nämä kansainväliset pelit vaan monesti voitetaan kolmansissa erissä. Ja siinä me oltiin tänään parhaita, Jalonen näki.

Sunnuntaina vastassa on turnauksen päätösottelussa Ruotsi.

Mitä asioita haluat joukkueelta siinä kamppailussa nähdä?

– Kyllä me halutaan pelata turnauksen paras peli. Kun tehtiin valintoja (Jere) Lehtisen kanssa, niin me ei otettu hirveästi ylimääräisiä pelaajia, vaan haluttiin nähdä se, että suurin osa pelaajista pelaisi kolme peliä. Siinä on haastetta meille. Mutta tulee taas erilainen peli, se tiedetään. Mutta se on sillä tavalla makeaa, että pitää pystyä itsekin muuttamaan asioita, että saa sen oman pelin toimimaan, Jalonen mietti.

Leijonien ja Ruotsin sunnuntain ottelu alkaa kello 17.00.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!