Leijonapakki seuratoverinsa loukkaantumisesta: ”Tärkeä jätkä meille”

© Kuva: Ilari Isotalo

HELSINKI. KHL-seura Jokerit sai huonoja uutisia sunnuntaina Karjala-turnauksen osalta, kun Tommi Huhtala loukkaantui Ruotsi-ottelun toisessa erässä.

Huhtala loukkasi jalkansa taklaustilanteen yhteydessä ja poistui areenalta keppien kanssa.

Alla Huhtalalla oli hyvin vahva turnaus, mikä olisi varmasti tehnyt hyvää myös Jokereita ajatellen.

Loukkaantumista Huhtalan seuratoveri Atte Ohtamaa katseli hyvin kovasti harmitellen.

– Onhan tuollaista ikävä nähdä. ”Hotsi” on kova pelimies ja tärkeä jätkä meille, niin totta kai se harmittaa todella paljon. Toki se on sama että kuka täällä loukkaantuu, niin ei se ikinä mukavaa ole, Ohtamaa tuumasi SuomiKiekko-sivustolle.

Turnaus ei päättynyt Leijonienkaan osalta ihan parhaalla mahdollisella tavalla, kun Ruotsi oli sunnuntain kohtaamisessa parempi lukemin 3-2.

Kuitenkaan liikoja Ohtamaa ei halua yhteen tappioon takertua.

– Jäi ihan positiivinen fiilis jo sen takia, että hauskaahan täällä on pelata huippujätkien kanssa. Kuitenkin kaksi voittoa otettiin vaikka nyt kuokkaan tulikin. Ei pidä jäädä tähän yhteen tappioon liikaa kiinni.

Omasta pelistä ja suorituksistaan Ohtamaa nosti esille positiivisen tekijän isoa kuvaa ajatellen.

– Ainahan toki on parannettavaa, mutta kun tuossa katsoo, että seurajoukkueessa on ollut välillä vaikeaa, niin siihen nähden nyt sai ihan hyvät pelit alle.

Ohtamaalla itsellä sunnuntaina ohjelmassa oli ensimmäinen isänpäivä. Ohtamaan perhettä ihastuttaa kuuden kuukauden ikäinen lapsi, jonka kanssa isänpäivää Ohtamaa pääsee viettämään hetken ajaksi.

Mutta lopulta hyvin lyhyen hetken.

– Loppuillan pääsee sitä viettämään ja huomenna aamulla taas sitten roundille. Nyt vain rauhoittuu ne tunnit mitä tässä kerkeää olla kotona ja ottaa siitä ajasta kaiken irti. Onhan se kuitenkin hieno juttu, että pääsee viettämään sitä ensimmäistä kertaa. Onhan isyys iso asia elämässä ja hieno päivä sinänsä.

– Mutta ei siinä kyllä jää kuin muutama tunti ennen seuraavaa reissua, Ohtamaa sanoo viitaten siihen, miten Jokereilla edessä on nopeasti lähtö vieraskiertueelle.

– Yhdeksältä alkaa harjoitukset ja siitä sitten suoraan reissuun.

Tiedossa on vierailuja muun muassa Omskin luo sekä mutkaa Kazakstanissa.

Mutta onko hyvä, että pelituntuma pysyy yllä kun pelit jatkuvat nopeasti vai olisiko ollut mukava saada muutama päivä lepoa tähän?

– Kyllä musta tuntuu, että tämä oli positiivinen juttu ja tästä saa paljon virtaa. Nämä ovat kuitenkin hienoja tapahtumia missä saa olla mukana. Saa sellaista buustia ja kyllä tässä sitten ehtii jossain välissä taas sitten huilata, Ohtamaa miettii.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen