Leijonahyökkääjä Venäjä-pelin ajankohdasta: ”Yleisö oli muutaman kaljan jälkeen aika äänekäs”

© Kuva: Juha Tamminen
Liigassa HPK - Tappara! Ota vetotipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

HELSINKI. Torstaina liikkeelle lähtee A-maajoukkuekauden avausturnaus, kun Helsingissä normaaliin tapaan vastakkain ovat Suomi, Venäjä, Ruotsi ja Tshekki.

Tällä kertaa Venäjä asettuu Leijonilla vastaan jo torstaina, ei lauantaina, missä kyseinen peli on ollut jo useamman kerran viime vuosien aikana.

Lauantain Venäjä-pelin suosijaksi tunnustautuu Metallurg Magnitogorskia edustava Oskar Osala, jolla on jäänyt kyseisistä väännöistä varsin hyvät muistot.

– Olen vähän miettinyt tuota, sillä tykkäsin siitä lauantain Venäjä-pelistä. Se oli mulle melkein se kohokohta. Tshekkiä vastaan torstaina oli vähän sellainen leppoisa läpsyttelypeli ja sai pehmeästi koneet käyntiin. Lauantain peliin oli sitten todella valmis ja yleisö oli vielä muutaman kaljan jälkeen aika äänekäs, Osala naureskelee SuomiKiekko-sivustolle.

– Mutta kokeilaan tätä ja kyllä se Venäjä joka tapauksessa on mieluinen vastustaja tässä EHT:ssä. On paljon tuttuja siellä ja onhan se muutenkin kova juttu se heidän kohtaaminen.

– Ja ehkä tällä saadaan säpinää tuohon torstain peliin, ehkä se on se pointti. Lauantaina kun on aina säpinää, niin varmaan se toimii näinkin.

Leijonien riveissä varsinkin Petri Kontiola on kunnostautunut pienten seurajoukkuebetsien tekemisessä, eli vedonlyönnissä, kun saman joukkueen kavereita tulee vastaan toisen maajoukkueen paidassa.

Tätä Osala ei ole tehnyt, mutta ajatus on mielenkiintoinen.

– Itse asiassa se on ihan hyvä idea. Ei ole käynyt vielä mielessä, mutta olisi kyllä kiva panna pientä extrabetsiä. Lyödään jonkun verran vetoa juuri (Sergei) Mozjakinin ja (Jan) Kovarin kanssa ihan tyhmistä asioista, tyyliin osuuko teippirullalla roskiin ja tämmöistä.

– Ehkä jos nään heidät, niin pitää yrittää laittaa jotain, Osala pohtii.

Joka tapauksessa Osalalle Leijonien mukaan hyppääminen maistuu. Varsinkin kun alla on Magnitogorskin kanssa ailahteleva alkukausi KHL:ssä.

– Ilman muuta se on piristävä juttu tulla tänne, vaikka kolme kovaa peliä tulee. Kyllä tämä on henkisesti iso ruiske, mikä myös antaa henkistä voimaa tuohon loppukauteen.

Myös näyttöpaikka on erittäin kova.

Osala on puhunut aiemmin siitä, miten paljon hän haluaisi päästä MM-kisoihin mukaan. Sieltä hän on nyt pari kertaa jäänyt hyvin myöhäisessä vaiheessa rannalle.

– On tämä kova näyttöpaikka. Kyllä nämä pelit varmasti vaikuttavat kesään kisapaikkoihin ja kyllä täällä haluaa pelata todella hyvin näissä.

Osalan mietteitä KHL:n alkukaudesta Magnitogorskin kanssa, mihin on sisältynyt muun muassa iso muutos, on luvassa myöhemmin SuomiKiekko-sivustolla.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.

Liigassa HPK - Tappara! Ota vetotipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!