Kanada tekemässä vähemmän yllättävät valmentajavalinnat World Cupiin

© Kuva: Getty Images

Kanada on tekemässä hieman vähemmän yllättävät valmentajavalinnat syksyllä 2016 pelattavaan World Cupiin TSN:n mukaan.

Päävalmentajaksi ollaan nimittämässä Kanadan olympiakultaan sekä Vancouverissa että Sotshissa luotsannut Mike Babcock, joka valmentaa tällä hetkellä NHL:ssä Toronto Maple Leafsia.

Apureiksi Babbockille ovat tulossa Boston Bruinsin päävalmentaja Claude Julien sekä Chicago Blackhawksin päävalmentaja Joel Quenneville.

Sotshin olympialaisten valmennustiimiin olisi tulossa täten vain yksi muutos, kun Quenneville korvaisi Sotshissa apuvalmentajana Babcockin valmennustiimissä mukana olleen St. Louis Bluesin päävalmentajan Ken Hitchcockin.

Muutos sinänsä on pieni yllätys siihen nähden, että Kanadan GM:nä World Cupissa tulee toimimaan St. Louis Bluesin GM Doug Armstrong, joka siis toimii seurajoukkuepuolella Bluesissa Hitchcockin pomona.

Aiemmin muun muassa USA ja Pohjois-Amerikan alle 23-vuotiaiden joukkueille on nimetty jo päävalmentajat. USA:ta World Cupissa tulee luotsaamaan Columbus Blue Jacketsin päävalmentajana tällä hetkellä toimiva John Tortorella ja alle 23-vuotiaita Edmonton Oilersin päävalmentaja Todd McLellan.

Virallinen julkistustilaisuus valmentajavalintoihin liittyen on tulossa TSN:n mukaan ensi torstaina.