Jokereille mieluisia apuja kotiputken avaukseen – ”Voi asettaa tulosodotuksia”

© Kuva: Ilari Isotalo

Jokerit aloittaa torstaina peräti kuuden kotiottelun putken, kun ensimmäisenä sillä on vastassa Omsk.

Alla Jokereilla on viime viikon ja maanantaille päättyneeltä kiertueelta yhteensä kolme voittoa ja yksi tappio.

Neljän pelin joukossa oli myös Omskin kohtaaminen, mistä Jokerit otti mukaansa niukan 1-0-voiton.

Silloin sankarina toimi Philip Larsen maalillaan ja Henrik Karlsson, joka torjui nollapelin.

Omskin lisäksi Jokerit kohtaa kotiputken aikana Barys Astanan, Lokomotivin, HK Sotshin, Kazanin ja Ladan.

Apuja, apuja

Torstain otteluun Jokerit saa mukavia uutisia kokoonpanon osalta, kun sekä Pekka Jormakka että Ville Lajunen palaavat kehiin.

Tämä jälkeen sairastuvalla ovat enää Oskari Korpikari, joka on tekemässä hiljalleen paluuta, sekä Tommi Huhtala ja Ossi Väänänen, jotka ovat koko loppukauen sivussa.

Daine Toddilla ja Jani Ridalla edessä on huilipeli.

Kaukaloon palaava Jormakka pääsee heti oikein kunnon tehoketjuun, sillä vierellä ovat sekä Peter Regin että Brandon Kozun. Tälle ketjulle voi myös asettaa tulosodotuksia kotipelien putken alkuun.

Jokereiden edellisessä kamppailussa Jugraa vastaan Juhamatti Aaltonen puolestaan palasi kokoonpanoon ja millä tavalla. Kaksi maalia, joista toinen oli voittomaali, toivat hänelle ykköstähden statuksen. Myös pelikieltonsa kärsinyt Topi Jaakola oli mukavasti esillä. Jaakola on noussut suorastaan johtavaksi pakiksi Jokereiden takalinjoilla alkukauden aikana ja pisteitä on tippunut varsin mukavasti. 27 peliin yleensä varmana peruspuolustajana tutuksi tullut Jaakola on iskenyt tehot 6+10=16.

Puolustuksen puolella Jokereilla asiat ovat olleet hyvässä jamassa varsinkin Arturs Kuldan hankinnan jälkeen, mutta hyökkäykseen Jokereille on povattu uusia hankintoja. Yhtenä nimenä esillä on ollut Steve Moses, jonka alkukausi Pohjois-Amerikassa on ollut hyvin vaikea. Torstaina SKA kuitenkin hankki Mosesin KHL-oikeudet itselleen, joten on hyvin epätodennäköistä, että Mosesia tällä kaudella Jokereissa nähdään.

Vielä Jokerit ei ole tehnyt liikkeitä hyökkääjähankinnan tai hankintojen suhteen, mutta se ei olisi iso yllätys, jos sellainen tulisi.

Lähtökohdat

Jokerit-tappion jälkeen Omsk on pystynyt sisuuntumaan, sillä se on ottanut sen jälkeen kolmesta ottelusta seitsemän pistettä.

Viimeisimmässä ottelussaan se kaatoi tiistaina SKA:n Pietarissa, missä loppulukemat olivat Omskin hyväksi 3-1.

Alaspäin sarjataulukossa yhdessä vaiheessa varsin kovaa vauhtia mennyt Omsk on tällä hetkellä KHL:n itäisen konferenssin kolmantena 53 pisteellä.

Lännessä Jokerit on pitänyt hallussaan konferenssin kakkospaikkaa jo hyvin pitkän ajan, sillä se on lähes koko alkukauden johtanut omaa Bobrov-divisioonaansa.

Torstain vastustajan Omskin riveistä löytyy varsinkin tulivoimaa mukavasti ja sen materiaalin kärki on varsin terävä. Sillä oli jo viime viikon Jokerit-ottelussa paljon paikkoja, mutta silloin tehottomuus oli iso ongelma.

Hiljalleen Vladimir Sobotka, Aleksander Perezhogin, Sergei Shirokov ja kumppanit ovat saaneet jälleen juonesta jälleen kiinni.

Juuri nimenomaan kyseinen kolmikko on olllut Omskille erittäin tärkeässä asemassa, sillä Sobotka on nakuttanut tähän mennessä 13 maalia, Perezhogin ja Shirokov taas molemmat 10.

Vertailun vuoksi Jokereilla ainoastaan yksi pelaaja on pystynyt iskemään 10 maalia (Kozun 10+19=29).

Ylivoimalla Omsk ei kuitenkaan ole tehnyt niin kovaa jälkeä kuin voisi olettaa. Siinä tilastossa Jokerit loistaa, sillä sen ylivoima on edelleen KHL:n parasta 24,1 onnistumisprosentilla. Sama luku Omskilla on 16,0.

Kertoimet (NordicBet)

Jokerit-Omsk, torstai 19.11.2015. klo 18.30.
2.10 – 3.85 – 3.20

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen