Jokereilla lähtökohdat keskiviikon huippuotteluun Metallurg Magnitogorskia vastaan ovat haastavat, tai ainakin tarjolla on iso kasvojen pesu.

Maanantain kotiottelu Ufaa vastaan sujui hyvin yhden erän ajan. Sitten loppui pelaaminen ja vierailijat ottivat tahtipuikon haltuun täydellisesti.

– Vielä ensimmäisessä erässä meidän suorittaminen oli mun mielestä hyvää. Toisessa erässä tehtiin sitten hyökkäyspelissä sellaisia virheitä, mitkä mahdollistivat vastustajan hyvät vastahyökkäykset. Taisi olla 4-5 ylivoimahyökkäystä, mitä ei pitäisi olla yhtään. Kolmas erä meni yliyrittämiseksi, Jokereiden päävalmentaja Erkka Westerlund sanoi maanantain 1-5-lukemin päättyneen tappiopelin jälkeen.

Eikä Westerlund missään nimessä väärässä ollut. Ufa muun muassa Teemu Hartikaisen toimesta rankoi armotta vastahyökkäyksissä ja pisti homman lopullisesti pakettiin kolmannessa erässä.

Ylipäätänsä Jokereiden otteet ovat olleet ailahtelevia viime aikoina.

Tähdetkin himmenneet

Ufa-peliin Jokerit lähti voitto allaan, kun Neftehimikistä mukaan tarttui täysi pistepotti vahvan esityksen jälkeen. Se oli huippu, mille Jokerit nousi pahan epäonnistumisen jälkeen, mikä tuli eteen Traktor-vierasottelussa.

Täten trendi siis viime peleissä on ollut vuoristoratamainen.

Samalla esimerkiksi Jokereiden peurskivijalat, eli tiivis puolustaminen ja hyvä maalivahtipeli ovat olleet kadoksissa.

Ruotsalaisvahti Henrik Karlsson on vaihdettu pienen ajan sisällä jo useamman kerran kesken pelin Jokereiden tolppien välistä pois, mikä ei ole aivan esimerkiksi viime kaudelta tuttu ilmiö.

Tämä tuli vastaan myös Ufa-ottelussa, vaikka Jokerit saikin mukaan lisää apuja puolustukseensa, jossa loukkaantumisia on riittänyt paljon.

Enemmän kuin loukkaantumisiin nokkaa osottaen, ongelmat ovat olleet aivan muualla kuin siellä.

Kun puolustuspeli ja ylipäätänsä sen rakentuminen hyökkäyspelin kautta ovat tökkineet, on muitakin ilmiöitä tullut kylkeen. Esimerkiksi alkukauden tehopelaajat Brandon Kozun ja Peter Regin ovat vaeltaneet kuin varjojen mailla viime aikoina.

Lähtökohdat

Heidän heräämiselle ja huomattavasti vahvempaa suoritusta Jokerit kaipaa kovasti keskiviikkona.

Vastassa on nimittäin Mike Keenanin luotsaama KHL:n huippuseura Magnitogorsk, jolla varsinkaan materiaalista homma ei jää kiinni.

Sergei Mozjakinin johdolla tulevalla Magnitogorskilla materiaali on kärjeltään todella terävä, mutta myös leveä.

On Danis Zaripovia, Oskar Osalaa, Jan Kovaria ja niin edelleen. Helsingissä mukana ei ole kuitenkaan Wojtek Wolski, joka sai peräti viiden ottelun mittaisen pelikiellon päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Ihan täydellisesti ei ole Magnitogorskinkaan alkukausi sujunut, sillä se on tällä hetkellä ”vasta” sijalla kuusi KHL:n itäisessä konferenssissa. 19 pelissä maaliverkot ovat heiluneet kovaan tahtiin (55 kihausta), mutta taas omiin on mennyt yli kahden keskiarvolla osumia (41).

Mutta haastetta on vaikea vähätellä, sillä ehkäpä vielä Ufaakin laadukkaampi joukkue on Jokereilla keskiviikkona vastassa.