Päättyykö Jokereiden viikko maukkaasti? – ”Luo todella kovan haasteen”

© Kuva: Getty Images

Jokereilla neljän todellisen huippuottelun putki päättyy sunnuntaina, kun TsSKA on vastassa Helsingissä Hartwall Arenalla.

Tähän mennessä kaksi SKA-kohtaamista ja aiempi TsSKA-kohtaaminen ovat tuottaneet yhden voiton, mikä tuli torstaina, kun SKA kaatui kotona lukemin 3-2.

Vieraspelit Pietarissa ja Moskovassa sujuivat vähemmän mairittelevasti, joten nyt menossa on ollut pientä kasvojen puhdistusta.

Voitolla Jokerit voi nousta TsSKA:n kanssa samoihin pisteisiin ja KHL:n kärkeen, sillä TsSKA on tällä hetkellä kolmen pisteen päässä Jokereista KHL:n piikkipaikalla.

Sillä on kuitenkin kaksi peliä enemmän pelattuna, joten voitto tietäisi ykköspaikkaa Jokereille.

Rita torstain sankari

Torstaina SKA-pelin yhteydessä draamaa riitti pitkälti vierasjoukkueen puolella, kun suomalaisvahti Mikko Koskisen kohtalo puhututti paljon.

SKA:n maalilla torjunut Ilja Ezhov päästi Jokerit tasoihin todella helpolla tavalla. Lopulta ratkaisijaksi nousi Jani Rita, joka seurasi oman irtokiekkonsa ja nasautti voittomaalin.

– Makeaan paikkaan kyllä tuli. Hartwall Arenalla viime kauden mestari vastassa kovalla nipulla ja tämä oli hyvä peli meiltä. Tämmöisissä hetkissä se joukkue kasvaa, kun pari peliä hävittiin alle, sitten tutkailtiin mitä meidän pitää tehdä paremmin, tultiin ja voitettiin, Rita sanoi maalista ja pelistä SuomiKiekko-sivustolle.

– Tämä oli kova puserrus siihen nähden, miten kapealla materiaalilla me mennään tällä hetkellä. Tämä vaikuttaa monella tavalla joukkueen pelaamiseen. Varsinkin johdon pitäminen kolmannessa erässä oli hyvä taistelu joukkueelta, päävalmentaja Erkka Westerlund puolestaan tokaisi.

Jos on Jokereilla alla maukas voitto torstailta, niin sunnuntain vastustaja TsSKA puolestaan saapuu Helsinkiin kolmen ottelun voittoputkessa. Näiden joukossa on pari hyvin isoa voittoa, sillä mukana ovat päänahat niin Jokereista kuin myöskin KHL:n kärkipaikoilla keikkuvasta Omskista.

TsSKA on myös ollut peikkona Jokereille muutenkin, sillä moskovalaisjoukkue pudotti Jokerit viime keväänä pudotuspeleissä jatkosta.

Lähtökohdat

Kuten Westerlund mainitsi, Jokerit on mennyt viimeisimmissä peleissä hyvin kapealla materiaalilla, sillä sairastuvalla on ollut yli ketjun verran porukkaa.

TsSKA-otteluun tulee kuitenkin apuja, sillä Tommi Huhtala on toipunut pelikuntoon.

Huhtala ottaa paikkansa Jere Sallisen ja Juhamatti Aaltosen viereltä kolmosketjusta.

Puolustuksesta Jokereilta puuttuvat edelleen Ossi Väänänen, Philip Larsen ja Daine Todd. Viimeisimmissä peleissä takalinjoilla on viilettänyt nuorempaakin kasvoa, kun Jere Sneck on saanut peliaikaa.

Hyökkäyksessä Huhtalan saapumisen jälkeen sairastuvalta löytyvät Eetu Pöysti ja Tomi Mäki. Näistä Pöysti on hiljalleen palaamassa kehiin, kun taas Mäellä paluun aikataulu paluulle on täysin auki.

Maalilla TsSKA:ta vastaan Jokereilla torjuu Riku Helenius. Maalivahtiosasto on ollut yksi Jokereiden vahvimpia osa-alueita, sillä niin Helenius kuin Henrik Karlsson ovat aloittaneet kautensa mainiosti.

Vaikka SKA- ja TsSKA-vierasotteluissa verkot heiluivat omissa kovaan tahtiin, ei Jokereiden päähän ole tehty tähän mennessä kuin vasta 26 maalia. Se on Lokomotivin jälkeen KHL:n toiseksi vähiten.

TsSKA kuitenkin pistää sen tilaston kauniina pitämisen koville, kun Hartwall Arenalle astelevat muun muassa Aleksandr Radulov, Geoff Platt, Jan Mursak, Simon Hjalmarsson, Nikita Zaitsev ja niin edelleen. Tähtiä TsSKA:lla piisaa, mutta olennainen asia sunnuntain vierailijoissa on se, että joukkue on hyvin kurinalainen.

Ei pelkkä yksilöiden joukkue, vaan joukkue.

Se luo todella kovan haasteen jokaiselle vastustajalle KHL:ssä.

Kertoimet (NordicBet)

Jokerit-TsSKA, sunnuntai 4.10.2015. klo 16.00.
2.60 – 4.00 – 2.45

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.