Suomi-sivuilla TET-harjoittelijana toimiva yläkoululainen Markus Leskinen oli torstaina muiden toimittajien mukana kyselemässä päävalmentaja Erkka Westerlundin mietteitä. Tässä Leskisen raportti Hartwall Arenalta Jokerien 3-2 voittamasta SKA-ottelusta.

Miten kuvailet ottelua?

– Mielestäni se oli hyvä ottelu. Jäällä olivat todella hyvät joukkueet. Olimme onnellisia, kun 3-2-johto säilyi.

– Puolustuspelin pitää onnistua huippujoukkueita vastaan. Jos antaa liikaa tilaa vastustajalle, se on heti vaarallista. Kyllä tänään oli kova puserrus siihen nähden, miten kapealla materiaalilla me mennään tällä hetkellä. Tämä vaikuttaa monella tavalla joukkueen pelaamiseen. Varsinkin johdon pitäminen kolmannessa erässä oli hyvä taistelu joukkueelta.

Niko Kapanen oli sivussa alkukauden. Hänellä ei ole montaa peliä vielä takana. Hän on pelannut nyt koko ajan. Niko varmaan parantaa. Hän on hyvä pelaaja. Hän auttaa joukkuetta paljon, ja tietenkin se on hyvä asia.

Jani Rita ei ole kauheasti tuulettanut, koska ei ole onnistunut maalinteossa. Tänään hän oli auttamassa joukkuetta pisteiden teossa. Rita on tosi hyvässä kunnossa. Jalka liikkuu ja on hienoa, että hän nyt onnistui. Jani tulee jatkossakin jatkamaan samalla tahdilla.

Mikä on puolustajien Philip Larsenin ja Ossi Väänäsen tilanne tällä hetkellä?

– Ihan kuten asiasta on tiedotettu. Ei ole mistään isoista vammoista kysymys. Mennään päivä kerrallaan eteenpäin ja toivotaan, että jompi kumpi saataisiin pelaamaan.

Onko mahdollista, että Larsen tai Väänänen olisivat mukana sunnuntain TsSKA-ottelussa?

– Toivotaan, että saataisiin edes jompi kumpi mukaan. Ei se ole mahdotonta. Näistä loukkaantumisista ei ole enempää kerrottavaa.

Tuntuuko, että puolustajat loppuu, kun kaksi oli jäähyllä ja muutenkin puolustajat ovat vähissä?

– Kyllä, mutta kuten sanoin, niin hienosti taisteltiin loppuun saakka. Näytti nyt siltä, että energiatkin riittää loppuun asti.

Ovatko kiistanalaiset tilanteet aina teitä vastaan? Esimerkiksi pelissä kiekon lentäminen katsomoon vaikutti kyseenalaiselta jäähyltä.

– En tiedä, tuleeko asiaa katsottua värillisten silmälasien läpi. Vähän tuntuu epäreilulta.