Noin vuosi sitten pelatussa Ivan Hlinkan muistoturnauksessa silloin 16-vuotias Patrik Laine rikkoi sääntöjä. Hän näytti nuorten maajoukkueen päävalmentajalle Mika Marttilalle keskisormea ja uhkasi voivansa tappaa hänet. Laine lähettiin turnauksesta suoraan kotimatkalle.

Tilanteesta nousi valtava kohu. Laineen hermostumisen syynä oli, kun hän ei päässyt ottelun lopussa kentälle. Hän kävi tilanteen jälkeen henkilökohtaisia palavereja etenkin päävalmentaja Marttilan kanssa.

Tämän jälkeen Laine on kuitenkin ottanut itseään niskasta kiinni ja oppinut virheistään.

Patrik Laine on kiistatta yksi Suomi kiekon tulevaisuuden suurimmista nimistä. Maajoukkueessa hän on tehnyt 21 ottelussa uskomattomat 29 maalia, ja jotkut pitävätkin häntä Suomen lupaavimpana maalintekijänä sitten Teemu Selänteen.

Lainetta on verrattu pelityyliltään Washington Capitalsin venäläiseen tähtihyökkääjään Aleksander Ovetshkiniin. Laineen suurin vahvuus on hänen loistava rannelaukauksensa. Hän pystyy ampumaan suoraan luistelusta kiekon vastustajan ylänurkkaan niin taitavasti, että siihen ei moni häntä vanhempikaan pelaaja pysty. Laine itsekin totesi muutama vuosi sitten, että moni samassa ikäluokassa oleva pelaaja ei ole hänen tai toisen Suomikiekon suurlupauksen Jesse Puljujärven tasoisia.

Laine varataan kesän 2016 NHL-draftissa. Hänellä on kaikki edellytykset olla maailmanluokan pelaaja myös NHL:ssä. Laineen unelmana olisi varaus Washington Capitalsiin ja pelaaminen samassa kentässä idolinsa Ovetshkinin kanssa.

Kausi on Laineen osalta alkanut Tapparassa hyvin. Hän on tehnyt 9 ottelussa 4 maalia ja syöttänyt 2.

Onkin mielenkiintoista nähdä, toteutuuko varaus Capitalsin vai jonkin muun seuran toimesta. Melkoisen varmaa on, että Laine tullaan varaamaan alhaisella varausnumerolla ensimmäisellä kierroksella maagisen laukauksensa ansiosta.

Markus Leskinen