Sam Bennett tuli tunnetuksi 18-vuotiaana leuanvedostaan. Hän ei saanut vedettyä yhtään leukaa kesällä 2014 NHL Scouting Combine -testitapahtumassa.

Bennettistä tuli etenkin sosiaalisen median naurunaihe. Leuanvetotulos yllätti monet, koska Bennett oli osoittanut jo aiemmin olevansa yksi ikäluokkansa lupaavimmista pelaajista.

Syynä kehnoon testitulokseen oli olkapäävamma. Bennett ei ollut kuitenkaan ilmoittanut asiasta kenellekään, ja hän oli läpäissyt onnistuneesti jopa lääkärintarkastuksen.

Calgary Flames uskoi kuitenkin vakaasti Bennettiin ja varasikin hyökkääjän ykköskierroksen neljäntenä pelaajana NHL-draftissa samana kesänä. Kyseessä oli Flamesin seurahistorian alhaisin varausnumero.

Sen jälkeen Bennett meni olkapääleikkaukseen, josta toipuessa meni koko syksy.

Ensimmäisen NHL-ottelunsa hän pelasi vasta runkosarjan viimeisellä kierroksella. Pelinälkä oli huima, ja hän esiintyi heti edukseen ensimmäisessä NHL-ottelussaan.

Viime kevään playoffeissa Bennett pelasi ennakkoluulottomasti ja omilla vahvuuksillaan lyöden epäilijöilleen luut kurkkuun. Hän pelasi playoffeissa yhdentoista pelin aikana ja teki kolme maalia. Tulos oli varsin kiitettävä, kun ottaa huomioon vähäisen pelituntuman ja pitkän kuntoutumisen olkapäävammasta.

Kesän 2015 Sam sai harjoitella terveenä, joten häneltä on odotettavissa läpimurtoa alkavalla NHL-kaudella. Bennettin vahvuuksia ovat nopeus, kahden suunnan pelaaminen, työteliäisyys ja luovuus. Hän saa ensimmäisellä kokonaisella kaudellaan NHL:ssä suojattuja peliminuutteja joko kakkos- tai kolmossentterinä.

Tulevalla NHL-kaudella Sam Bennett tulee olemaan tärkeä pelaaja Calgary Flamesille. Täytyy kuitenkin muistaa, että Bennett on vielä nuori. On varmaa, että hänestä kuullaan vielä paljon hyvää.

Markus Leskinen

Kirjoittaja on yläkoululainen TET-harjoittelija, joka kirjoittaa SuomiKiekko-sivustolle.