Jokereilla alkukaudesta pahasti hiipunut nippu vastassa – ”Yhdeksän pisteen viikko”

© Kuva: Ilari Savonen

Jokereilla torstaina KHL:ssä vastassa on alkukaudella hyvin pirteästi esiintynyt Jugra, jolla suunta on ollut kuitenkin viime aikoina hyvin heikko.

Myös torstain pelin isäntäjoukkueella suunta on ollut välillä ties minne, vaikka nyt alla onkin voitto Avtomobilististä tiistailta.

Silloin Jokerit oli parempi lukemin 4-1.

Tällä viikolla Jokereilla on täysin kotipelien parissa vierähtävä rupeama, sillä viikolle on lyöty peräti kolme kotipeliä.

– Yhdeksän pisteen viikko, se on se, mitä ehdottomasti haemme, Jokereiden ruotsalaisvahti Henrik Karlsson tuumasi viikon ensimmäisen kamppailun jälkeen Viasat Sport Finlandin haastattelussa.

Alkukauden valopilkku hyytynyt pahasti

Torstain vastustaja Jugra keikkui alkukaudesta jopa itäisen konferenssin kärkipaikoilla KHL:ssä, kunnes eteen tuli tähtipelaajan Nikita Gusevin siirto SKA:han ja samalla myös hiljalleen otteen menettäminen.

Viimeisimmät pelit Jugralla ovat tylyä luettavaa.

0-6, 7-6, 2-5, 2-4, 1-7.

Alla on siis melkoinen rökäletappio, kun tiistaina Kari Heikkilän luotsaama Dinamo Riga antoi oikein kunnon höykytyksen Latviassa.

Riga on Jokereiden viikon kolmas vastus, kun se saapuu narriryhmälle kylään Helsinkiin lauantaina.

Jugralla huonommat tuoreimmat otteet ovat johtaneet siihen, että sen sijoitus on alkanut tippua itäisessä konferenssissa kovaa tahtia.

Ongelmana on ollut varsinkin puolustuspeli, mikä oli sen kulmakivi alkukaudesta. Nyt 28 otteluun Jugran maaliin on isketty jo 75 maalia. Se on 2,69 maalia per peli, kun taas esimerkiksi vertailukohteena Jokereilla vaikeidenkin aikojen jälkeen 24 ottelusta 2,25.

Tällä hetkellä Jugra pelaa täysin venäläisellä joukkueella, eikä sillä ole siis yhtään ulkomaalaispelaajaa riveissään.

Viime kaudella vielä oli, kun seuraa edustivat muun muassa Ilari Melart, Toni Rajala, nykyään Jokereiden takalinjoilla puolustava Philip Larsen sekä kesken viime kauden Kärppiin vaihtaneet Lukas Kaspar ja Ben Maxwell.

Lähtökohdat

Jos on ollut vaikeaa Jugralla viime aikoina, on sitä ehtinyt olla myös Jokereilla. Edellisen viikon vieraskiertue ei mennyt ihan täydellisesti nappiin, kun mukaan tarttui neljästä ottelusta vain yksi voitto.

Avtomobilist-pelissä voittokantaan paluu olikin iso helpotus.

– Tasainen peli tämä oli ja joutui kovan työn tekemään tuon voiton eteen. Meillä tuli vaikeuksia siitä, että heti useamman erän alkuun tuli rangaistuksia ja se tiesi sitä, että osa pelaajista joutui istumaan penkillä. Sen jälkeen oli vaikea saada sellaista hyvää joukkuepeliä. Mutta onneksi saatiin sitten erien loppuun rivit aina kokoon, Jokereiden päävalmentaja Erkka Westerlund kertasi pelin jälkeen.

– Tämä oli helpottava voitto. Mennään kuitenkin ihan kapealla kokoonpanolla tässä ja kyllä se vähän näkyy tuossa meidän suorittamisessa. Me ei saada semmoista neljän kentän myllyä jauhamaan, Westerlund jatkoi.

Kapealla rosterilla Jokerit on tosissaan mennyt, sillä Avtomobilist-pelistäkin oli uutta ukkoa sivussa. Hyvään iskuun tuoreeltaan päässyt Juhamatti Aaltonen tippui pois kokoonpanosta ennen peliä, kun taas Jesse Joensuu taas vuorostaan palasi kehiin.

Aaltosen lisäksi Avtomobilist-pelistä sivussa olivat Oskari Korpikari, Daine Todd, Ossi Väänänen, Tomi Mäki ja Jere Sallinen, eli pitkä lista.

Jokereiden mukaan heidän tilannetta kuitenkin seurataan päivä kerrallaan ja on mahdollista, että heitä tullaan näkemään vielä mukana pelaavassa kokoonpanossa viikon kotiotteluiden aikana.

Sarjataulukossa läntisen konferenssin puolella Jokerit on pystynyt yhä pitämään sen kakkospaikan hallussa, kun se johtaa omaa Bobrov-divisioonaansa. SKA on lähestynyt kovaa vauhtia, mutta on nyt neljän pisteen päässä.

Kertoimet (NordicBet)

Jokerit-Avtomobilist, torstai 29.10.2015. klo 18.30.
1.40 – 5.70 – 6.50

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen


Florida Panthers – Vegas Golden Knights | Maxit Floridalle! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️