Jokerit painaa todella idässä – ”Isoja kysymyksiä on tarjolla”

© Kuva: Ilari Isotalo

Kautensa varsin mainiosti aloittanut Jokerit jatkaa pitkää idän kiertuettaan, kun se kohtaa lauantaina Suomen aikaan aamulla Admiralin.

Narriryhmälle aivan KHL:n itäisimpiin kohteisiin ulottuva reissu on ensimmäinen, sillä viime vuonna Jokerit ei kiertänyt Amuria ja Admiralia.

Tähän mennessä vierasreissu on sujunut varsin hyvin, sillä tuloksena on ollut kahdesta ottelusta kaksi voittoa.

Vieraskiertue sujunut mainiosti

Näistä ensimmäinen tuli Sibirin luota, missä Jokereiden peliesityskin oli erittäin hyvällä tasolla. 2-0-voitossa varsinkin viisikkopuolustus oli hyvin tiivistä ja lopulta tuloksellista.

Kiertueen toisessa ottelussa Jokerit näytti jo saavan hyvää jatkoa otteilleen, kun se siirtyi Metallurg Novokuznetskia vastaan jo 2-0-johtoon. Suoritustaso kuitenkin ailahteli ja isännät pääsivät rinnalle.

Maukkaat vieraspisteet lähtivät kuitenkin Jokereiden mukaan, kun Niklas Hagman napautti ratkaisumaalin vain seitsemän sekuntia ennen kolmannen erän loppua.

– Ei kauden paras peli, mutta ei täällä ole helppo voittaa. Hieno voitto ja ”Nikke” teki lopussa hienon maalin. Kova taistelu ja ”Henke” (Jokereiden maalilla torjunut Henrik Karlsson) pelasi jälleen loistavasti maalissa, Jokereiden avausmaalista vastannut Jani Rita sanoi.

Kuudesta pelaamastaan ottelusta Jokerit on napannut tähän mennessä yhteensä 15 pistettä. Läntisen konferenssin ykköstä TsSKA:ta se on perässä kaksi pistettä, mutta TsSKA:lla on kaksi peliä enemmän pelattuna kuin toisena olevalla Jokereiden nipulla.

Tähän mennessä Jokereiden kauden ainut tappio tuli viimeisestä kotipelistä ennen vieraskiertuetta, kun Dinamo Minsk oli sitä parempi lukemin 1-0.

Tilastoja kun katselee, niin Jokereilla on myös tällä hetkellä vähiten päästettyjä maaleja koko KHL:ssä. Kuudessa ottelussa maaliverkot ovat helisseet omissa vain kuusi kertaa.

Lähtökohdat

Jos edellisen ottelun vastus Metallurg Novokuznetsk oli paperilla ehkä hieman heikompi joukkue, on Admiralilla rosterissaan jo varsin kovan luokan pelaajia mukana.

Joukkueen maalilla torjuu viime vuodet Anaheim Ducksin organisaatiossa Pohjois-Amerikassa pelannut Igor Bobkov. Puolustuksesta esille nousevat muun muassa Oskars Bartulis ja Jonathan Blum, hyökkäyksestä Niclas Bergfors, Maxim Mamin ja Pascal Pelletier.

Tähän mennessä seitsemästä pelaamastaan ottelusta Admiral on pystynyt kasaamaan kokoon 12 pistettä.

Viimeisimmässä ottelussa se kärsi selvän kotitappion, kun hallitseva KHL-mestari SKA nappasi pisteet mukaansa oltua parempi lukemin 5-1.

Jokereilla pienoisia haasteita tuovat loukkaantumiset. Jo ennen reissua sairastupalaisten listalle lisättiin uudelleen kapteeni Niko Kapanen sekä Ossi Väänänen. Reissun aikana Tomi Mäki koki kovia törkeässä taklauksessa ja Juhamatti Aaltonen oli sivussa edellisestä ottelusta.

Näiden lisäksi sivussa ovat Eetu Pöysti, joka kärsii käsivammasta, sekä mahdollisesti puolustaja Oskari Korpikari, joka saattaa olla vielä kehissä idän kiertueen aikana.

Joka tapauksessa isoin haaste Jokereilla on aikaeron kanssa, sillä Vladivostokissa aikaero on seitsemän tuntia Suomen aikavyöhykkeeseen verrattuna. Siksi myös esimerkiksi lauantain peli alkaa jo Suomen aikaan kymmeneltä aamulla. Jokerit ei ole lähtenyt hyppäämään mukaan aikaeron rytmiin, vaan se on yrittänyt pysytellä Suomesta tutussa rytmissä myös reissussa.

Näkyykö tämä fakta jotenkin suorituksessa lauantaina? Alkaako pientä matkaväsymystä olla ilmassa? Ja pystyykö Jokerit esimerkiksi ehjempään suoritukseen Admiralia vastaan kuin mitä se esitti edellisessä ottelussa?

Isoja kysymyksiä on tarjolla.

Kertoimet (NordicBet)

Admiral-Jokerit, lauantai 12.9.2015. klo 10.00.
3.65 – 4.50 – 1.82

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen


Florida Panthers – Vegas Golden Knights | Maxit Floridalle! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️