Jokereille vieraaksi Liigan maalipörssikunkun edustama joukkue – mahdollisuus tehdä seurahistoriaa

© Kuva: Juha Tamminen

Jokereilla lauantaina edessä on lopulta varsin mielenkiintoinen kotiottelu KHL:ssä, kun se saa vieraakseen takavuosina hyvin pahamaineisena seurana tunnetun Vitjazin.

Olemustaan merkittävästi vuosien aikana muuttanut Vitjaz on aloittanut kautensa hyvin, kuten on myös Jokerit.

”Hyvin” ilmaisu toki on hieman nihkeä, kun Jokereista puhuu, sillä narriryhmän alkukausi tuloksellisesti ansaitsee paljon hehkutusta.

Jokerit kun on tällä hetkellä KHL:n sarjataulukon toisena, vain yhden pisteen päässä Omskista, jolla on kaksi peliä enemmän pelattuna.

Pöllömmin ei ole toki aloittanut Vitjazkaan, sillä 10 ottelusta mukaan on tarttunut 17 pistettä, millä irtoaa läntisessä konferenssissa sija viisi.

Mukavia tilastotärppejä

Varsin positiivisia ja mukavia tilastototuuksia Jokereiden osalta tosissaan löytyy tällä hetkellä. Lauantaina sillä on mahdollista tehdä seurahistoriaa, sillä haarukassa on paras kauden aloitus sitten syksyn 1996. Silloin Curt Lundmarkin johdolla Jokerit voitti ensimmäisestä kymmenestä pelistään kahdeksan, hävisi yhden ja pelasi yhden tasan.

Nyt koossa on yhdeksästä ottelusta kahdeksan voittoa ja yksi tappio.

Lauantain kierrokselle lähdettäessä Jokereiden edustajia löytyy hyvin korkealta useammastakin tilastosta.

KHL:n koko pistepörssiä johtaa tällä hetkellä Jokereiden Brandon Kozun, joka on kasannut 9 ottelusta kokoon 15 (6+9) tehopistettä.

Maalivahtitilastojen puolella Riku Helenius on torjuntaprosenteissa kärjessä, Henrik Karlssonin ollessa neljäs.

Tilastojen puolelta tärppi löytyy myös Jokereiden lauantain vastuksen Vitjazin puolelta. Heillä täksi kaudeksi seuraan siirtyneellä kahden viime kauden Liigan maalipörssin voittajalla Olli Palolalla ensimmäinen maali syntyi edellisellä kierroksella ottelussa Dinamo Rigaa vastaan.

Palola on totuttu näkemään Liigassa kovana maalipyssynä, mutta ainakin alku Vitjazin riveissä on ollut varsin nihkeä. Kahdeksaan otteluun ainut tehomerkintä on juurikin viime kierroksen maali.

Lähtökohdat

Vitjazista löytyy muutenkin varsin mukavasti suomalaisedustusta. Maalilla torjuu Harri Säteri ja puolustuksesta löytyy Teemu Eronen, joka taas itse on aloittanut kauden varsin tehokkaasti.

Eronen on kasannut kokoon yhdeksässä ottelussa tehot 2+4=6.

Säteri puolestaan on pelannut tähän mennessä kaikki Vitjazin kymmenen ottelua, joissa torjuntaprosentiksi on muodostunut varsin hyvä 93,4.

Muita kovempia nimiä Vitjazin joukkueessa ovat tshekkisentteri Roman Horak, ruotsalaishyökkääjä Mario Kempe ja NHL-kaukaloistakin hyvin tuttu Maxim Afinogenov.

Jokereilla kokoonpanon saralla vahvan alkukauden keskellä haasteita ovat aiheuttaneet loukkaantumiset. Positiivisia uutisia tuli vastaan torstain kotipelissä, missä kapteeni Niko Kapanen palasi kehiin.

Kapasen poistumisen jälkeen sairastuvalle jäivät Ossi Väänänen, Daine Todd, Tomi Mäki ja Eetu Pöysti.

Näistä huolimatta Jokerit on kuitenkin viime kautta leveämmällä rosterilla pystynyt takomaan hyvää tulosta.

Pelillisesti ainakin puolustaja Ville Lajusen mukaan on vielä otettavana askelia eteenpäin.

– Tulos on ollut hyvä koko ajan, mutta pelaamistamme pystymme parantamaan vielä vaikka kuin paljon. Siinä on tekemistä ja keskitytään siihen. Lauantaina on uusi peli, eikä sovi jäädä menneisiin, Lajunen käy läpi seuran verkkosivuilla.

Vaikka Jokereilla suoritukset ovat hieman ailahdelleet pelillisen tason osalta alkukaudella, on esimerkiksi puolustuspeli ollut hyvällä tasolla. Yhdeksässä ottelussa verkko on heilunut Jokereiden päädyssä vain kymmenen kertaa.

Kertoimet (NordicBet)

Jokerit-Vitjaz, lauantai 19.9.2015. klo 16.00.
1.37 – 6.00 – 7.00

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen


Florida Panthers – Vegas Golden Knights | Maxit Floridalle! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️