Viime kaudella NHL:ssä debytoinut suomalainen joutuu taas todistamaan tasonsa

© Kuva: Getty Images

Puolustaja Petteri Lindbohm tavoittelee paikkaa St. Louis Bluesin pelaavassa pakkikuusikossa.

Tuleva kausi on Lindbohmin toinen Pohjois-Amerikassa. Vuosi sitten Lindbohm antoi niin vakaat näytöt Bluesin harjoitusleirillä, että seura halusi pitää suomalaisen koko kauden ajan eikä päästänyt puolustajaa palaamaan Suomeen ja Sportiin.

Lindbohm pelasi viime kauden aikana lopulta 23 NHL-peliä, kun farmiliiga AHL:n puolella otteluita kertyi 53. Hienosta kaudesta huolimatta pelaajan jalat ovat pysyneet maassa.

– Kun tulin tänne viime vuonna, niin yritin vain tehdä parhaani joka päivä. Tänä vuonna on sama tilanne. Annan jäällä kaikkeni ja katsotaan, miten pitkälle se riittää, Lindbohm kertoi St. Louis Post-Dispatchille.

Vuosi sitten Lindbohm tippui viimeisien pelaajien joukossa Bluesin kokoonpanosta NHL-kauden avausottelusta. Vaikka Lindbohm on vuoden kokeneempi, niin kilpailu on kovaa. Bluesin joukkueessa on sellaisia puolustajia kuin Alex Pietrangelo, Kevin Shattenkirk ja Jay Bouwmeester, joten pelipaikka ei irtoa helpolla.

– Haluan pelata ylhäällä, joten taistelen siitä. Täällä on paljon miehiä kamppailemassa pelipaikasta. Olen yksi niistä ja toivon saavani sen, Lindbohm alleviivasi.


St. Louis Blues – Florida Panthers | Kissapaidat vahvoilla Missourissa!

Floridan ruuti on kuivaa! Joutuuko Ville Husso jälleen kiekkosateeseen?