Lupaava kanadalaishyökkääjä saapumassa Liigaan – ”Sarja lähimpänä NHL:ää”

Columbus Blue Jacketsin kesän 2013 NHL-draftin varaus Peter Quenneville on suuntaamassa Suomeen, kertoo The Hockey News.

Quennevillellä on tiedossa joka tapauksessa siirtyminen ammattilaistasolle ikänsä myötä, mutta nyt kohteeksi on tulossa Suomi ja kotimainen ykkössarja Liiga.

– Olemme kohdentaneet etsintää siinä toivossa, että hän voisi pelata Liigassa. Teemme tällä hetkellä töitä muutaman seuran kanssa, jotta saamme aikaiseksi konkreettisia sopimustarjouksia, Quennevillen agentti Darryl Wolski sanoi lehdelle.

21-vuotias Quenneville on edustanut kahden viimeisimmän kauden aikana WHL-seuraa Brandon Wheat Kingsiä, jossa hän toimi viime kaudella kapteenina. 72 runkosarjaottelussa hän kasasi kokoon tehot 27+48=75. Tahti jatkui varsin hyvänä myös pudotuspelien puolella, kun siellä 19 ottelussa Quenneville iski 20 (10+10) tehopistettä.

Quennevillen agentin Wolskin mukaan mahdollista on myös se, että hänen oikeudet omistava NHL-seura Blue Jackets tekisi sopimuksen, mutta todennäköistä on kuitenkin se, että hän saapuu Liigaan. Wolski myönski, että Liiga on tällä hetkellä ykkösvaihtoehto kanadalaissentterille.

– Ihmisiä jotka tietävät eurooppalaisesta kiekkoilusta sanovat sitä, että Suomessa kyseinen sarja on lähimpänä NHL:ää sen tyylin, pelin ja valmentamisen kautta. Moneltakin osin siis. Esimerkiksi taklaaminen sun muu paistaa myös läpi ja meidän mielestämme se on erittäin hyvä liiga. Se on kilpailukykyinen, siellä maksetaan kohtuullisesti ja siellä pidetään nuorista pelaajista, Wolski kävi läpi.

Quennevillen tuttavapiiristä ja perheestä löytyy useampi kiekkoilija ja hänen serkun serkku on Chicago Blackhawksin päävalmentaja Joel Quenneville. Äitinsä avioliiton kautta hänen setänsä on puolestaan New York Islandersissa pelaava kovan luokan puolustaja Johnny Boychuk.