KHL:ssä on kytenyt jo hetken aikaa pommin ainekset. Seuroille on edelleen epäselvää, että ketkä pelaajat lasketaan ulkomaalaiskiintiöön.

Epätietoisuus on koskenut lähinnä valkovenäläisiä, joita ei viime vuonna laskettu venäläisseurojen ulkomaalaiskiintiöön. Venäläisseuroilla saa olla vahvuudessaan korkeintaan viisi vierastyöläistä.

Venäjän urheiluministeriön linjauksen mukaan pelaajat, jotka eivät pysty edustamaan Venäjän maajoukkuetta, lasketaan ulkomaalaiskiintiöihin. KHL on tässä asiassa eri mieltä eikä ole ollut halukas toteuttamaan ministeriön päätöstä.

Esimerkiksi Jokerien kauden avausvastus Severstal käytti tiistain pelissä kuutta ulkomaalaispelaajaa. Muodollisesti Severstal ei rikkonut tuota Urheiluministeriön sääntöä, koska se astuu voimaan vasta 28. elokuuta.

– Tämä on järjetöntä! Kausi on alkanut, mutta päätöstä ei ole vieläkään olemassa! Missä muualla maailmassa tämä on mahdollista, Neftehimikin päävalmentaja Vladimir Krikunov pauhasi Business Onlinelle.

– Ehkä KHL:n johto on vielä kesälomalla, Krikunov irvaili.

KHL:n johto haraa Urheiluministeriön linjausta vastaan, koska se aiheuttaisi kohtuutonta haittaa useille joukkueille. Sekavaan soppaan pitäisi tulla lisävalaistusta jo tällä viikolla.