Jokerit ei enää uutukaisen keskellä – ”On pystyttävä myymään tuote”

© Kuva: Ilari Isotalo

Jokereilla toinen kausi KHL:ssä lähtee käyntiin hyvin varhaisessa vaiheessa, sillä KHL:ssä päädyttiin aikaiseen alkamisajankohtaan otteluohjelman suhteen.

Asia on herättänyt paljon puhetta, mutta joka tapauksessa kausi lähtee liikkeelle jo elokuun puolella.

Jokereilla ensimmäisenä vastuksena toimii Severstal.

Lähtökohdat

Harjoituskaudella Jokerit pelasi yhteensä kuusi ottelua, joiden joukossa oli muun muassa kaksi kohtaamista KHL:n hallitsevaa mestaria SKA:ta vastaan. Harjoitusotteluista Jokerit otti kolme voittoa kolmen tappion lisäksi.

SKA:lle Jokerit taipui kahdesti samoin lukemin, kun hallitsevat mestarit olivat molemmilla kerroilla parempia lukemin 5-3.

Sen sijaan tiistaina runkosarjan avaukseen vastaan asettuva Severstal kaatui, kun joukkueet kohtasivat Pietarissa järjestetyssä harjoitusottelussa 17.8. Loppulukemat olivat Jokereille 5-3. Kyseisen ottelun nimenä toimi Juhamatti Aaltonen, joka pamautti heti pelin alussa kaksi maalia.

Ylipäätänsä harjoituskaudella Jokereiden uudet hankinnat ovat päässeet varsin hyvin palettiin mukaan. Muun muassa Philip Larsen, Branzon Kozun ja Peter Regin ovat olleet varsin näkyviä hahmoja useammassa ottelussa, siihen lisättynä vielä terävästi harjoituspeleissä esiintynyt Pekka Jormakka.

Jokereiden kokoonpano on muuttunut paljon viime kauteen nähden. Lähtijöiden listalta löytyvät muun muassa Steve Moses, Linus Omark, Petr Koukal ja Ryan Gundreson, joiden tilalle on tullut myös varsin nimekkäitä pelaajia.

Uusia pelaajia tälle kaudelle ovat Larsenin, Kozun, Reginin ja Jormakan lisäksi Jesper B. Jensen, Jesse Joensuu ja Mathis Olimb.

Jokerit on pyrkinyt saamaan materiaalistaan vielä leveämpää jo ihan kevään otteluita ajatellen. Narriryhmällä ongelmana viime kauden loppupuolella oli se, että nimenomaan hyökkäyksen ja ylipäätänsä kärkipelaajien takaa ei löytynyt tarpeeksi leveyttä maalinteon osalta.

Narriryhmä aloitti joukkueharjoittelun hieman muita KHL-seuroja myöhemmin, mutta on ehtinyt olla jo muun muassa jäällä jo useamman viikon ajan.

– Huomaa, että kausi on alkamassa. Vaikka on hyvä sää ulkona, niin täällä on ollut jo monta viikkoa tekemisen meininki. Nyt se on vain tiivistynyt tässä, puolustaja Ville Lajunen kertoo seuran verkkosivuilla.

Tiistain vastustajan Severstalin nimekkäimpinä pelaajina toimivat Pavel Buchnevich, joka on yksi isoimmista venäläishyökkääjälupauksista tällä hetkellä sekä Tshekin maajoukkueesta hyvin tutut puolustaja Ondrej Nemec ja maalivahti Jakub Stepanek.

Arvio

Runkosarjan ensimmäiset pelit ovat todellisia näyttöpaikkoja. Niin sanotusti on pystyttävä myymään tuote, eli herättämään kiinnostus suuren yleisön joukossa. Ja sehän onnistuu vain hyvillä otteilla.

Jokerit kuuluu KHL:n ylempään ryhmään, ainakin rosterinsa laadukkuuden osalta. Mutta. On jännä nähdä, että miten toinen vuosi KHL:ssä sujuu, kun seura ei ole enää tuntematon yrittäjä.

Ja sama asia kääntyy myös yleisön puolelle. Toinen kausi, miten Jokerit otetaan vastaan kun KHL ei ole enää niin ”uusi juttu”?

Severstalia vastaan harjoitusottelussa Jokerit oli pelillisesti aavistuksen verran edellä kokonaiskuvassa. Severstal pystyi hieman roikkumaan pelissä mukana muun muassa vaarallisen ylivoimansa osalta, mutta on selvää, että Jokerit lähtee peliin ennakkosuosikkina.

Enemmänkin kysymykseksi jää se, että saako Jokerit kunnolla hanat auki, vai näkyykö jonkinlaisia käynnistymisvaikeuksia?

Kertoimet (NordicBet)

Jokerit – Severstal Cherepovets, tiistai 25.8.2015 klo 18.30.
1.66 – 4.75 – 4.30

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen


Florida Panthers – Vegas Golden Knights | Maxit Floridalle! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️