Suomalaisten Jussi Jokisen ja Aleksander Barkovin edustama Florida Panthers on tehnyt sopimuksen sen tämän kesän NHL-draftin ykköskierroksen varaukselleen Lawson Crouselle.

Crouse allekirjoitti kolmivuotisen sopimuksen Panthersin kanssa keskiviikkona.

Hänen kohdallaan edessä saattaa olla nopeastikin hyppääminen mukaan Panthersin joukkueeseen NHL-tasolle.

– Lawson on vahva, taitava ja fyysisesti kypsä hyökkääjä, jolla on hyvät kädet ja erinomaiset karvaajan taidot, Panthersin GM Dale Tallon sanoi seuran tiedotteessa.

– Hän oli parhaita pelaajia meidän nuorten pelaajiemme kehitysleirillä ja olemme vakuuttuneita siitä, että hän pystyy tekemään nopean harppauksen ja ottamaan paikan meidän kärkiketjuistamme, Tallon jatkoi ja puhui kovista odotuksista.

Panthersin pääalmentaja Gerard Gallant lisäsi vielä perään, että Crouselle ”tullaan antamaan mahdollisuus lunastaa paikka kahdesta ensimmäisestä ketjusta itse NHL-harjoitusleirin aikana”.

Crouse oli koko tämän kesän NHL-draftin 11. varaus. Vuoden vaihteessa hän oli edustamassa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Kanadaa, mistä mukaan tarttui kultaa.

Kanadalaislaiturin lisäksi Panthers ilmoitti tehneensä kahden vuoden mittaisen jatkosopimuksen Alex Petrovicin sekä yhden vuoden mittaiset jatkot hyökkääjien Quinton Howdenin ja John McFarlandin kanssa.