Tämän kesän varaustilaisuus eli NHL Draft lähestyy kovaa vauhtia ja monenlaiset spekulaatiot pyörivät kuumina sen ympärillä.

Yksi mielenkiintoisista pointeista on se, että tuleeko tällä hetkellä koko varaustilaisuuden kolmatta vuoroa pitävä Arizona Coyotes kauppaamaan sen ensimmäisen vuoronsa.

Coyotesilla on kaksi ykköskierroksen varausvuoroa hallussa, sen oma (#3) ja Chicago Blackhawksin ykköskierroksen varaus (#30), joka tuli kaupassa Antoine Vermettestä.

– Tiedämme sen, että tarvitsemme tiettyjä asioita lisää. Se, että treidaisimme kolmannen vuoron jotain sellaista pelaajaa varten, joka auttaisi meitä ensi kaudella, niin sen voi jättää pois laskuista. Mutta muuten, niin sitä ei koskaan tiedä, Coyotesin GM Don Maloney sanoi.

– Meillä on paljon vuoroja (kuusi ensimmäisistä 81:stä pickistä), jotka auttavat meitä tekemään joukkueestamme paremman ja emme tule luopumaan niistä ilman hyvää tarjousta, Maloney jatkoi.

Kolmannelle vuorolle on nostettu kovimmiksi ehdokkaiksi hyökkääjää Dylan Stromea ja puolustajaa Noah Hanifinia, jotka kuitenkin ovat kaukana siitä mitä kahdelle ensimmäiselle vuorolle povatut Connor McDavid ja Jack Eichel ovat. Stromen ja Hanifinin kanssa samalla viivalla on useampi muukin pelaaja, joten Coyotes saattaa olla halukas tippumaan hieman draftissa alaspäin korvausta vastaan.

Tämän kesän varaustilaisuus järjestetään Floridassa 26.-27.6.