NHL:n tämän kesän varaustilaisuus lähestyy kovaa tahtia ja siellä tapetilla on suomalaisista varsinkin Mikko Rantasen kohtalo.

Rantasta on povattu 15 ensimmäisen pelaajan nippuun ja useammat ihan TOP 10:ssä olevat joukkueet ovat antaneet ymmärtää Rantaseen kohdistuvasta kiinnostuksesta.

Yhdeksi potentiaaliseksi kohteeksi on muodostumassa suomalaisten Aleksander Barkovin ja Jussi Jokisen edustama Florida Panthers, joka tulee hyvin todennäköisesti varaamaan laiturin omalla vuorollaan, mikäli se jää Panthersin haltuun lopulta.

– Meillä on leveyttä sentteriosastollamme ja jos katsoo puoluststa, niin siellä on niin paljon tulevaisuutta. Mutta kun katsoo rosteriamme isommassa kuvassa, niin nopeus ja maalintekovoimat ovat jotain mitä haluamme, Panthersin GM Dale Tallon sanoi NHL.com:ssa.

Panthersilla on tällä hetkellä hallussa draftin 11. vuoro, missä potentiaaliset vaihtoehdot ovat Rantanen ja saksalaishyökkääjä Timo Meier.

Tallonin mukaan Panthers on kuitenkin avoin treidauksille kyseisen vuoron suhteen.

– Tykkään ajatella hieman leveämmin ja isomman kuvan kautta, joten on vaikea koskaan sanoa tarkasti, että mitä tulee tapahtumaan. On kuitenkin hauska olla osa tuota, varauspäivää, jossa asioita tapahtuu ja muutoksia saattaa tulla eteen. Tykkään ottaa vähän riskejä, joten saa nähdä, että mitä tapahtuu.

Tämän kesän varaustilaisuus järjestetään Panthersin tiloissa Floridassa 26.-27.6.