Kärpillä kaksi Pohjois-Amerikan ”vierasta” kylässä – ”Katsovat sen kortin”

© Kuva: Getty Images

Hallitsevan liigamestarin Kärppien luona on tällä viikolla parikin eri vierasta ”käymässä kylässä”, sillä jo aiemmin Kalevan uutisoimana esille tulleen puolustajan Jani Hakanpään lisäksi myös maalivahti Sami Aittokallio harjoittelee oululaisjoukkueen kanssa.

Visiitti sekä Hakanpäällä että Aittokalliolla on viikon mittainen, sillä perjantain jälkeen Kärpät siirtyy omatoimisen harjoittelujakson pariin.

– Molemmat ovat tämän viikon mukana, Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho sanoi SuomiKiekko-sivustolle.

– He kumpikin ovat tuttuja ”Latelle” (Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki) ja toki sitten myös tuo (Ari) Hillin koulu Aittokalliolla kiinnostaa, Aho mietti.

Marjamäen alaisuudessa Hakanpää pelasi muutama vuosi sitten Bluesissa, kun taas Aittokallio on Marjamäelle tuttu alle 20-vuotiaiden maajoukkueen puolelta.

Molemmat Hakanpää ja Aittokallio ovat valumassa sopimuksettomaan tilaan Pohjois-Amerikassa. Hakanpäällä jatko St. Louis Bluesin organisaatiossa on auki, samoin Aittokalliolla Colorado Avalanchen kanssa.

– Ei voida kiiruhtaa kummankaan heidän kanssaan. He haluavat katsoa sen Pohjois-Amerikan kortin ja jos se ei toteudu, niin sitten katsotaan että miten meidän suhteen, Kärppien tilanteen osalta Aho kävi läpi.

– Heinäkuulle menee joka tapauksessa aikataulullisesti, Aho totesi.

Kärpillä etsinnässä on vielä ainakin yksi maalivahti ja yksi hyökkääjä. Muuten oululaisjoukkueen runko on kasassa tulevaa kautta varten.

Harjoittelemassa mukana olevasta kaksikosta varsinkin Aittokalliota ollaan oltu viemässä monissa huhuissa juurikin Kärppiin päin. Oululaisjoukkueella etsinnässä on korvaaja Tomi Karhuselle, joka suuntasi Tapparaan.

Kärpät juhli keväällä liigamestaruutta, kun se kaatoi finaaleissa Tapparan voitoin 4-3. Se otti samalla toisen peräkkäisen mestaruuden, sillä se juhli mestaruutta myös keväällä 2014.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen