Kanadalainen mediatalo ja TV-yhtiö CBC on listannut verkkosivuillaan viisi halutuinta vapaata agenttia tulevilla kesän markkinoilla.

NHL:ssä vapautuu useita mielenkiintoisia pelaajia sopimuksettomaan tilaan 1.7. Näitä CBC listasi ja viiden ”parhaimman” joukkoon ylsi myös yksi suomalaisnimi.

Mukana nimittäin oli San Jose Sharksia edustanut Antti Niemi, joka ei ole vielä tehnyt jatkosopimusta Dallas Starsin kanssa, minne hänen oikeudet siirrettiin kesän NHL-draftin yhteydessä.

– Stars yrittää saada sopimuksen hänelle. Niemi, joka täyttää 32 ensi kauden alussa, veti viime kauden 91,4 torjuntaprosentilla, viidellä nollapelillä ja kohtasi viidenneksi eniten (1811) laukauksia NHL:ssä. 31 voitolla ja 2.59 päästettyjen maalien keskiarvolla Niemi on yhä valmis olemaan aloittavan maalivahdin roolissa tässä liigassa. Pudotuspeleissä hänellä on ollut vaikeuksia välillä, kuten esimerkiksi kevään 2014 tapahtumat osoittivat, CBC:llä kirjoitettiin.

Niemen lisäksi viiden noston ja ”parhaimpien” listaan nousevat Anaheim Ducksia edustanut laituri Matt Beleskey, Nashville Predatorsissa viime kaudella pelannut sentteri Mike Ribeiro, Los Angeles Kingsissä pelannut Justin Williams ja Washington Capitalsista vapaaksi valuva puolustaja Mike Green.

Maininnan ansaitsevien joukosta esille nousevat kokenut laituri Martin St. Louis, kesken viime kauden Predatorsiin kaupattu puolustaja Cody Franson ja Chicago Blackhawksin riveissä Stanley Cupin tuoreeltaan voittanut sentteri Antoine Vermette.