Valmentajalta kehut jännitysnäytelmässä esille nouseelle Teuvo Teräväiselle – ”Jonkun on noustava esille”

© Kuva: Getty Images

Vaikka Chicago Blackhawks joutui tyytymään tappioon läntisen konferenssin viidennessä finaalissa Anaheim Ducksia vastaan, nousi sen riveistä esille myös mukavia onnistujia.

Yksi näistä oli ehdottomasti suomalaishyökkääjä Teuvo Teräväinen, joka ylipäätänsä laittoi liikkeelle Blackhawksin kirin Suomen aikaan maanantain ja tiistain välisenä yönä pelatussa ottelussa.

Blackhawks oli ottelussa tappiolla jo kolmen maalin verran, mutta Teräväisen osuma alkoi pistämään uusia tuulia liikkeelle.

– Hyvää kärsivällisyyttä ja tilanteen tunnistamista. Oli hienoa nähdä, että hän teki meille ison maalin. Se oli hieno kuti keskeltä hyökkäysaluetta, Blackhawksin päävalmentaja Joel Quenneville kehaisi NHL.com:lle teräväistä.

Teräväinen oli isossa roolissa myös Blackhawksin seuraavassa maalissa, kun hän alusti hyvällä syötöllä Brent Seabrookin kavennusosuman.

– Jonkun on noustava esille ja ensin maalissa minulla oli hyvä paikka ampua ja se meni sisään. Sitten saimme toisen, kun (Patrick) Sharp löysi minut ja pistin kiekon eteenpäin Seabrookille. Se oli iso maali ja sillä pääsimme hyvin takaisin peliin, Teräväinen sanoi, mutta myönsi perään:

– Toki se tuntui hyvältä minulle, mutta ei sillä ole mitään väliä, koska emme voittaneet.

Jatkoa ajatellen positiivista oli kuitenkin se, että miten Teräväisen, Sharpin ja Antoine Vermetten ketju otti roolia Blackhawksin riveissä.

– Se ketju tosissaan pääsi liikkeelle ja antoi meille erittäin hyvää potkua toisen erän alkuun, Quenneville mietti.

Blackhawksin on voitettava sarjan kuudes ottelu kotonaan Chicagossa keskiviikon ja torstain välisenä yönä, mikäli se mielii vielä mennä tavoittelemaan Stanley Cupia viimeiseen vaiheeseen.