PRAHA. Aivan täytenä yllätyksenä ja todellakin suoranaisesta tietämättömyydestä tullut USA:n maalivahti Connor Hellebuyck oli lopulta melkoinen tarina MM-kisoissa.

Jenkkien nuoren joukkueen ykkösvahtina lopulta käytännössä läpi turnauksen ollut Hellebuyck torjui lopulta USA:n pronssille, kun sunnuntaina kisojen isäntämaa Tshekki taipui jenkkien edessä loppulukemien oltua 3-0.

Kokemus 21-vuotiaalle Hellebuyckille itselleen oli upea.

– Tulimme tänne ihan vain yksinkertaisesti pelaamaan ja vaikea sanoa, että oliko erityisemmin edes mitään odotuksia. Jokainen täällä olevista tuli kuitenkin voittamaan. Mielestäni kasvoimme kuitenkin matkan aikana joukkueena erittäin hyvin yhteen, Hellebuyck mietti ja tiivisti:

– Tuntui kuin tämä olisi ollut kuin pieni perhe, jossa jokainen taisteli toisensa eteen.

Hellebuyck torjui lopulta turnauksessa 10 ottelussa, joissa torjuntaprosentiksi muodostui 94,79%. Hellebuyck onkin vahvasti ehdolla koko turnauksen parhaaksi maalivahdiksi.

– Tämä oli iso juttu minulle, loistava mahdollisuus, jenkkivahti pohti mennyttä.

– Täällä oli kuitenkin paljon hyviä pelaajia ja joukkueita, jotka ajoivat vaatimustasoa korkealle. Aina piti olla koko 60 minuutin ajan parhaimmillaan niin henkilökohtaisesti kuin joukkueena.

– Vaikea löytää sanoja kun yrittää kuvailla tätä…. kasvoin kyllä paljon pelaajana, Hellebuyck myönsi.

Muutenkin kisoista jäi erittäin hyvä fiilis päälle Hellebuyckillä.

– Kaikki oli erittäin hienosti. Ostravassa oli mukavaa, täällä Prahassa myös. Olisi ollut hauska olla vaikka pari viikkoa vielä pidempään täällä.

Ilari Savonen, Praha
Twitter: @ilarisavonen