Tampa Bay Lightningin Tyler Johnson on noussut sensaatiomaisesti NHL:n pudotuspelien maali- ja pistepörssin kärkeen. Johnson teki jo runkosarjassa 29 maalia, joten täysi yllätys Johnsonin vire ei ole. Hän on yhtä kaikki noussut NHL:n tämän kevään aateliin hieman normaalista poikkeavaa reittiä.

Minnesota Wildia tiukasti seuraavan Star Tribune -lehden toimittaja Michael Russo taustoitti hiljattaisessa artikkelissaan mm. sitä, kuinka Wildilla oli aikanaan useita mahdollisuuksia hankkia Johnson riveihinsä, mutta lopulta on päädytty siihen, että Johnson on ”se, joka pääsi Wildilta karkuun.”

Johnson osallistui Wildin nuorten pelaajien turnaukseen vuonna 2009, pelasi hyvin ja jatkoi sen jälkeen WHL-seura Spokane Chiefsissä tehden 64 ottelussa 71 pistettä. Seuraavanakaan kesänä (2010) häntä ei varattu, mutta hän osallistui Wildin development camp -leirille ja sen jälkeen samaan turnaukseen kuin vuotta aiemmin. Tuossa turnauksessa hän loukkaantui, ja sen takia edessä ei ollut pesti Minnesotaan vaan vielä yksi kausi Spokanessa. Se kausi tuotti 71 ottelussa 115 pistettä.

Hurjan kauden 2010-11 jälkeen Johnsonilla oli edessään tarjoukset Minnesotalta, Tampalta ja Chicagolta. Kesällä 2010 Wild oli varannut mm. Mikael Granlundin, Brett Bulmerin ja Jason Zuckerin, minkä takia Johnson päätyi siihen ratkaisuun, että hänen tiensä NHL:ään voisi olla esteettömin nimenomaan Tampassa.

Seuraavalla kaudella mies oli vielä AHL:ssä Norfolkissa, jossa latoi pisteitä liki piste per -tahtia, ja NHL:n ovet aukenivat viimein sesongilla 2012-13 14 runkosarjaottelun voimin.

Hän oli varauskelpoinen kolmena vuonna, joiden aikana hänen edelleen meni seurojen papereissa yhteensä 632 pelaajaa. Tällä hetkellä hän on NHL:n kuumin hyökkääjä johtaen pudotuspelien maalipörssiä 12 maalilla ja pistepörssiä 18 pisteellä.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen