PRAHA. Oli alla vammaa tai kuinka raskas kausi tahansa, ei venäläistähdet juuri kieltäydy mahdollisista MM-kisoista.

Kuvaavaa tänä keväänä oli, että jopa vammasta kärsinyt Jevgeni Malkin lähti vaikeasta kaudesta ja epäedullisesta tilanteesta huolimatta väkisin puskemaan kisoihin(Lue uutinen).

Sen myötä ei ole enää poikkeus, että Venäjä kokoaa eurooppalaisista maista vuosi toisensa jälkeen turnauksen nimekkäimmän nipun.

Perjantaina joukkue sai mukaansa ison nimen, kun yhteensä 95 ottelua tällä kaudella NHL:ää tahkonnut Aleksandr Ovetshkin liittyi ryhmään.

Vaikka alla oli kirvelevä putoaminen NHL:n pudotuspeleissä, oli päätös supertähden mukaan helppo.

– Juttelin välittömästi Venäjän kiekkoliiton kanssa, joten minun ei tarvinnut miettiä päätöstä. Se ei ollut mikään ongelma, mutta kysyin asiaa myös Washingtonin johdosta ja valmennukselta. Olen kiitollinen, että he näyttivät vihreää valoa, Ovetshkin avasi.

Hyökkääjä oli vuosi sitten voittamassa kultaa Minskissä. Mikä saa tähden tulemaan jälleen kisoihin?

– Haluan vain pelata maalleni ja meidän kannattajille. Tämä on aina huikea mahdollisuus voittaa jotain suurta, joten miksi ei?

Suoraan kovaan paikkaan

Ovetshkinin hyppy maajoukkueeseen ei kuulosta miltään helpoimmalta. Mies pelaa ensimmäisen pelinsä uuden joukkueen kanssa nimittäin yhden yhteisen aamuharjoituksen jälkeen lauantaina.

Ei mikään helpoin tilanne lähteä välieräpeliin USA:ta vastaan, kun panokset ovat suuret ja myös aikaero painaa päälle.

– Se on vaikeaa tulla kesken kaiken mukaan, mutta tilanne on mikä on. Ei muuta kuin eteenpäin, Ovetshkin myönsi.

Tilanne ei kuitenkaan tunnu stressaavan maalintekijää. Esimerkiksi mahdolliset ketjukaverit eivät ainakaan median edessä aiheuta juuri vahvoja mielipiteitä.

– Valmentaja päättää ne. Haluan vain pelata, Ovetshkin tälläsi.

Ilari Isotalo, Praha
Twitter: @IlariIsotalo