Leijonien ison roolin hyökkääjä Tshekki-pelin tuomaritoiminnasta: ”Jokainen voi päätellä itse”

© Kuva: Getty Images

PRAHA. Selittelyt sikseen, mutta pettymys on iso. Leijonien osalta MM-turnaus Tshekissä päättyi puolivälieriin, kun isäntämaa oli hurmoksellisen kotiyleisön edessä parempi torstaina lukemin 5-3.

Kamppailu ratkesi kolmannessa erässä, kun kotiyleisön lemmikki Jaromir Jagr kävi yksilösuorituksen kautta pistämässä lötää pömpeliin, mihin Leijonat ei enää pystynyt vastaamaan.

– Eihän tässä iloinen voi olla, hävittiin, pettynyt isoa roolia hyökkäyksessä kantanut Tuomo Ruutu tiivisti pelin jälkeen.

– Vaikea sanoa mikä tuossa oli, kaveri teki yhden maalin enemmän ja lopussa tyhjiin. Vaikea sanoa. Jokainen voi katsoa nauhalta pelin, että mitä siellä tapahtui, turnauksen ensimmäisen osumansa ottelussa laukonut Ruutu jatkoi.

Leijonat kärsi toisessa erässä jälleen kovaa vääryyttä tuomaritoiminnasta, kun eteen tuli ihmeellistä jäähyä, selkeää vastustajan huitomista, mikä edesauttoi suuresti Jagrin illan ensimmäisessä osumassa ja tulipa hyvin kyseenalaista maalin hylkäämistä ja siitä vielä jäähyä.

Ruutu puhkui varmasti koviakin tunneaaltoja siitä, mitä tapahtui, mutta ei lähtenyt niitä sen enempää avaamaan.

– Jokainen voi päätellä itse. Mulla on omat mielipiteeni, mutta jokainen voi itse katsella ne tilanteet.

– Turha selitellä, hävittiin.

– Ei tuossa paljoa jää käteen, mutta tämmöistä tämä on. Aina toinen joukkue voittaa, pettynyt Ruutu kävi läpi.

Tunnelma Prahan O2 Arenalla oli huikaiseva puolivälieräottelussa, mutta se nyt jäi harvaksi positiiviseksi puoleksi Leijonilla pelin tarinassa.

– Äänekästä oli ja en tiedä, itsellä ainakin tuntui siltä, että varmaan molemmat saivat voimaa tuosta. Mutta tuollaista se kiekko on parhaimmillaan, Ruutu näki.

Tshekillä välierissä vastassa on Kanada, kun taas toisessa parissa kohtaavat USA ja Venäjä.

Ilari Savonen, Praha
Twitter: @ilarisavonen


50.00 jättikerroin Suomen MM-kullalle!

1. Avaa pelitili Unibetille.
2. Jos ensitalletuksesi on min. 20€, saat 5X10€ ilmaisvedon jos Leijonat ei voita kultaa.
3. Betsaa ja katso! Jääkiekon MM-kisat ovat nähtävissä Unibet TV:ssä.