Kasperi Kapanen saanut hyviä kokemuksia AHL:n pudotuspeleissä: ”Onhan tämä vähän erilaista”

© Kuva: Getty Images

Kun Kasperi Kapasen kausi päättyi KalPan kanssa Liigassa puolivälierävaiheeseen, mies suuntasi Pohjois-Amerikkaan. 18-vuotias suomalaishyökkääjä liittyi Pittsburghin organisaation AHL-farmiseuraan Wilkes-Barre Scranton Penguinsiin.

Kapanen teki heti debyytissään 1+1-tehot runkosarjapelissä. Nyt viiteen pudotuspeliin on syntynyt yhtä monta pistettä (3+2).

NHL-emoseuran GM Jim Rutherford kertoi, että tavoitteena on saada suomalaiselle tuntumaa pelityyliin rapakon takana.

– Tämä on tietenkin hieman erilaista, kun kotona kenttä on suurempi ja se on enemmän taitopeliä.  Täällä pitää olla valmis jokaisessa vaihdossa ja antaa aina 100-prosenttia itsestään. Olen kuitenkin nauttinut pelistä täällä, Kapanen kommentoi Pittsburghin kotisivuilla.

Kapanen katsoi hyvistä tehoistaan huolimatta pudotuspeleissä yhden pelin myös katsomosta mikä oli osa hänen oppimisprosessiaan.

– Uskon, että se auttoi minua näkemään kuinka peli kulkee. Tein muutamia virheitä avauspelissä, mutta sellaista tapahtuu ja niistä pitää ottaa opiksi.

Kapasen seura on sarjassa jo 1-3-tappiolla, kun hävisi sarjan neljännen pelin 2-5-lukemin varhain tiistaiaamuna Suomen aikaa. Seuraava peli on vuorossa keskiviikon vastaisena yönä Suomen aikaa.

– En pelannut kovin hyvin, mutta he olivat hyviä. Meidän täytyy olla parempia voittaaksemme. Katsomme varmaan vielä edellistä ottelua videolta ennen seuraavaa ja käymme läpi asioita, joissa täytyy parantaa.