Kanadan MM-kultamitalisti venäläisten sikamaisesta käyttäytymisestä: ”Nuo maksetaan takaisin”

© Kuva: Getty Images

Kanadan ja Venäjän kevään MM-kisojen finaaliottelusta on riittänyt paljon puhetta vielä kyseisen taistonkin jälkeen.

Syy sille on ollut niin Kanadan dominoivassa näytöksessä kuin myös siinä, mitä venäläiset tekivät jäällä häviön jälkeen.

Suurin osa Venäjän joukkueen pelaajista poistui jäältä jo ennen kuin Kanadan kansallislaulu soitettiin, mikä oli erittäin törkeää käytöstä.

Tästä Kanadan riveissä kultaa voittanut Matt Duchene puhui Sportsnet 590:n haastattelussa.

– Olen ollut häviämässä tuota turnausta kolme kertaa ja kahdesti vastassa on ollut Venäjä. Me jäimme jäälle ja kuuntelimme heidän kansallislaulun, Duchene sanoi ja jatkoi:

– Emme koskaan edes miettisi jäältä pois lähtemistä tuollaisessa tilanteessa.

Ihan kaikille krittiikkiä ei lähtenyt, sillä esimerkiksi Aleksandr Ovetshkin ja Jevgeni Malkin jäivät jäälle kuuntelemaan Kanadan kansallislaulun ja antoivat tällä kunnioitusta.

Huonoja tapauksia on tullut kuitenkin vastaan nimenomaan kunnioittamisesta, mistä Duchene nosti esille Jason Spezzan kertomuksen aiemmilta ajoilta.

– Aikanaan Halifaxissa (Aleksandr) Radulov luisteli aivan läheltä heitä ja hyppi laitoihin päin Venäjän lipun kanssa. Kanadalaiset olivat erittäin lähellä aloittaa tappelun siitä, Duchene sanoi liittyen törkeään käyttäytymiseen.

– Ajan kanssa nuo maksetaan takaisin. Et voi juhlia voittoasi noin tai olla kunnioittamatta toista, kun häviät. Se on sellainen puoli, minkä me kanadalaiset ymmärrämme hyvin. Osa venäläisistä ymmärsi sen, osa ei.

Venäjälle on tulossa Tshekin MM-kisojen finaaliottelun tempauksesta seuraamuksia.