JYP hankki kokeneen puolustajan – pelannut myös NHL:ssä

© Kuva: Juha Tamminen

JYP tiedottaa, että seura on tehnyt vuoden sopimuksen 34-vuotiaan kanadalaisen puolustajan Nolan Yonkmanin kanssa. Yonkman on 198 cm pitkä ja painaa 114 kg. Oikealta laukova Yonkman on pelannut 76 NHL-ottelua ja playoffs-pelit mukaan luettuna lähes 800 AHL-peliä. Viime kauden hän pelasi Adidonrack Flamesissä. Tuoreimmat NHL-pelinsä Yonkman pelasi kaudella 2013-2014 Anaheimin Ducksissa.

Yonkman on toiminut kolmen eri AHL-joukkueen kapteenina viimeisen kahdeksan vuoden aikana.

– Nolan Yonkman tuo meille kokoa, kovuutta, kokemusta ja lisää johtajuutta. Kaikki merkit viittaavat siihen, että Yonkmanilla on mahdollisuus lunastaa karismaattinen paikka JYP-kannattajien sydämissä, sanoi JYPin toimitusjohtaja Kari Tyni seuran tiedotteessa.

Nolan Yonkman on innoissaan JYP-sopimuksesta ja tulostaan eurooppalaisiin kaukaloihin.

– Haluan tuoda joukkueeseen johtajuutta, kokemusta ja kovuutta. Haluan olla palanen siinä palapelissä, josta rakentuu voittava ilmapiiri. Kannattajien tuki on minulle myös aina iso voimanlähde. Se piiskaa antamaan koko ajan enemmän ja enemmän joukkueelle, Yonkman totesi siirrosta.