Joonas Donskoi ei halunnut KHL:ään: ”Tein selväksi: Amerikkaan, jos vaihtoehtoja tulee”

© Kuva: Getty Images

San Jose Sharks vahvisti keskiviikkona illalla Suomen aikaa Joonas Donskoin sopimuksen. Kärpistä maailmalle lähtevä hyökkääjä itse säteili tyytyväisyyttä SuomiKiekko-sivuston haastattelussa.

– Hyvältä tuntuu. Pääsen hyvään organisaatioon. Mahtava homma. Muitakin vaihtoehtoja oli, mutta koitimme valita hyvän organisaation, jossa olisi mahdollista päästä pellaamaan ja jossa voisi kehittyä parhaiten, Donskoi kertoilee.

Donskoi lähtee Pohjois-Amerikkaan nykymittapuulla varsin myöhäisellä iällä, sillä hän on ”jo” 23-vuotias. Hänet varattiin aikanaan vuoden 2010 draftissa, mutta siirtoa hänet varanneeseen Florida Panthersiin ei koskaan tapahtunut.

Onko yhtään sellainen fiilis, että ”vihdoinkin”?

– No, enpä tiedä. Tietenkin se oli iso pettymys kun en silloin aikanaan päässyt Floridaan. Jälkeenpäin ajatellen on ollut parempi, ettei silloin tullut lähdettyä. Olen saanut kehittyä rauhassa Oulussa ja mennä askel kerrallaan pelaajana eteenpäin. Näen ihan rehellisesti, että nyt on oikea hetki lähteä. Kannattaa olla mahdollisimman valmis, kun sinne lähtee.

Ei kiitos, KHL

Donskoi ei pitänyt siirtoa KHL:ään vaihtoehtona itselleen.

– Tavoite on ollut aina Amerikassa, ja se on aina ollut ykkösvaihtoehto. En oikeastaan edes tiedä niistä (KHL-kyselyistä), vaan agentti on hoitanut ne. Olin tehnyt alussa jo selväksi, että jos Amerikasta tulee vaihtoehtoja, niin lähden sinne, hän kiteyttää.

Donskoi on ollut kauden mittaan yksi eniten esillä olleista Liigan pelaajista, eikä ilmiömäisesti sujunut pudotuspelikevät ja suuri rooli MM-kisoissa tiedotusvälineiden mielenkiintoa ainakaan vähentänyt.  Lisäksi nyt on jo nähtävissä, että San Josessa Donskoita odotetaan innolla, sillä seura on jo esimerkiksi twiitannut virallisella tilillään klippejä Donskoin MM-kisamaaleista.

Maanläheisesti suosioon suhtautuva Donskoi ei suuresta huomiosta tunnu hätkähtävän.

– Media tykkää kirjoitella. Hienoa, että olen saanut sopimuksen, mutta en ole jaksanut kirjoituksista välittää. Vaikka olen nuori, niin uralla on ollut erilaisia vaiheita. Välillä pelit ovat menneet päin persettä, ja välillä hyvin, niin olen nähnyt, mitä media kirjoittaa.

– Välillä on kuulemma tullut liikaa huonoja pelejä, ja välillä olen ollut Liigan paras. Omasta mielestä kumpikaan ei ole pitänyt paikkaansa, hän hymähtää.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen