Jaromir Jagrin otteet saivat hehkutusta: ”Hän on niin upea pelaaja!”

© Kuva: Ilari Isotalo
Keskiviikon liiganostona Lukko - Ilves! Lunasta talletusbonus!

PRAHA. Leijonien ja Tshekin välisessä ottelussa todella isoksi nimeksi nousi vanha kunnon legenda Jaromir Jagr, joka otti joukkueensa reppuselkään ja kiskaisi taululle tehot 2+1.

Toinen illan osumista oli myös lopulta voittomaali, mikä käänsi pelin Tshekille.

Jagr suorastaan dominoi kentällä ja hänen pysäyttäminen Leijonille oli lopulta liian vaikea tehtävä.

Otteita innostuttiinkin kehumaan joukkuetovereiden saralta hyvin suoraan.

– Se oli niin mahtavaa mitä hän näytti jäällä. Hän on niin upea pelaaja! Mitä tässä voi edes sanoa, Tshekin puolelta Vladimir Sobotka hehkutti SuomiKiekko-sivustolle.

Voitto maistuikin kevään MM-kisojen isäntämaalle erittäin hyvältä.

– Se oli haastava ottelu, he pelasivat hyvin vahvasti puolustussuuntaan ja olemme totta kai erittäin iloisia, että päihitimme heidät, vielä lopussa tyhjiin maalin iskenyt Sobotka iloitsi.

Mikä sitten oli tärkeää voiton takana tai mitkä olivat syitä voittoon?

– Vahva puolustaminen. Esimerkiksi hyökkääjien tukipelaaminen heidän vastaiskuissa oli erittäin tärkeää juuri siinä miten saimme hyvin aina kolme miestä pelin alle. Pystyimme myös purkamaan painetta hyvin ja hyökkääjät auttoivat myös siinä puolustajia erittäin vahvasti, Sobotka kävi läpi ja jatkoi:

– Saimme hyvin myös kiekkoa heidän alueelle. Saimme paikkoja ja pitkiä hyökkäyksiä siellä, monipuolinen tshekkisentteri jatkoi positiivisten asioiden läpikäyntiä.

Nyt hurmoksellisen kotiyleisön edessä Tshekki jatkaa pelejään Kanadaa vastaan, joka asettuu välierissä toiselle puolelle kaukaloa.

Haaste on äärimmäisen kova Sobotkan mukaan.

– Siellä on paljon yksilötaitoa varsinkin hyökkäyspelin suhteen. Jos emme puolusta hyvin heitä vastaan, niin emme voi edes miettiä voittamista. Pitää nyt istahtaa alas ja katsoa, että miten valmistaudumme heitä vastaan.

– Pitää hieman käydä läpi edellistä ottelua heitä vastaan, minkä pelasimme alkulohkossa. Miten he pääsivät iskemään maaleja ja miten he hyödynsivät tekemiämme virheitä. Sitä kautta valmistaudumme sitä ottelua varten, Sobotka kävi läpi.

Välierät ovat luvassa lauantaina. Toisessa parissa kohtaavat USA ja Venäjä.

Ilari Savonen, Praha
Twitter: @ilarisavonen


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.

Keskiviikon liiganostona Lukko - Ilves! Lunasta talletusbonus!