PRAHA. Leijonien osalta MM-kisat Tshekissä loppuivat puolivälierävaiheeseen, kun isäntämaa Tshekki oli parempi torstain puolivälieräkamppailussa lukemin 5-3.

Tshekki aloitti ottelun terävästi ja oli vahvempi osapuoli avausminuutit. Se myös siirtyi ensin johtoon, kun Jan Kovarin kuti upposi Pekka Rinteelle helpohkosti.

Leijonat tuli kuitenkin tasoihin vielä avauserän puolella, kun Tuomo Ruutu osui ensimmäistä kertaa näissä MM-kisoissa.

Toisen erän alussa puolestaan Leijonien kapteeni Jussi Jokinen vei Leijonat johtoon.

Tshekki puolestaan tuli tasoihin ja meni ohi kahdella kyseenalaisella osumalla.

Ensin Jaromir Jagrin 2-2-tasoitusmaalissa Joonas Kemppaisen maila huitaistiin käsistä ylivoiman aikana ja kyseisen tilan Jagr käytti hyväkseen.

Perään Leijonat pisti kiekon maaliin, mutta se hylättiin ja Petri Kontiola sai kyseenalaisen jäähyn, minkä aikana Kovar kävi tempaisemassa illan toisensa ja vei isänät johtoon.

Kolmannessa erässä Jokinen ja Aleksander Barkov juonivat Leijonat tasoihin hienolla osumalla.

Illan nimeksi kuitenkin nousi Jagr, jonka yksilösuorituksella Tshekki meni johtoon kolmannen erän loppuminuuteilla. Kyseisestä osumasta tuli lopulta illan ratkaisu.

Lopussa Tshekki iski vielä tyhjiin, kun asialla oli Vladimir Sobotka. Näin loppulukemat olivat Tshekille 5-3.