OSTRAVA. Leijonien ja USA:n pelissä perjantaina kohtaa myös joukkuetovereita, joista esimerkkinä toimii Nashville Predatorsin Seth Jones ja Leijonien Pekka Rinne.

Tässä kuitenkin vielä varauksena on se, että pelaako Rinne USA:ta vastaan, sillä asia oli auki vielä ainakin torstaina Leijonien päävalmentajan Kari Jalosen mukaan.

Jos hän on vastassa, tietää se Jonesin mukaan paljon haasteita USA:lle.

– Kuka hän on?, Jones vitsaili Rinteestä.

– Ei vaan, hän oli meidän joukkueemme MVP tällä kaudella. Loistava maalivahti, joka antaa meille mahdollisuuden voittaa joka ilta. On iso haaste ohittaa hänet. Siihen vaaditaan ehdottomasti ukkoja maalin eteen ja sitä kautta liikennettä myös. Siihen yhdistettynä myös paljon toimituksia ja laukauksia sinne.

– Hänestä on varmasti vain positiivista vaikutusta heidän joukkueelle, Jones uskoo.

USA:n joukkueesta puolestaan löytyy suomalaisille seuraajille tuttu Steve Moses, joka paukutti KHL:n maaliennätyksen tällä kaudella. Moses puolestaan liittyy Jonesin joukkuetoveriksi ensi kaudelle Predatorsiin, minne Moses vasta teki sopimuksen.

– Hänellä on paljon taitoa ja hänellä on paljon nopeutta ehdottomasti. Ja kun ei ole edes mikään kaikista isoin kaveri, niin viisautta ja ylipäätänsä fiksuutta myös. On kutkuttavaa, että hän tulee ensi kaudeksi meille, mutta hän tulee olemaan varmasti myös iso pelaaja meille täällä. Hän auttaa varmasti meitä voittamaan täällä jotain, Jones sanoi Mosesista.

Mutta hyvää sanottavaa on Jonesista itsestäkään, joka valittiin muun muassa Minskissä viime kevään MM-kisoissa kisojen tähdistöketjuun.

– Sain mahdollisuuden katsella hänen pelejään jo NHL:ssä. Hän on erittäin hyvä pelaaja sinne. Kun saimme hänet tänne ja joukkueeseemme mukaan, niin se tekee jo itsestään meistä huomattavasti parempia, USA:n päävalmentaja Todd Richards hehkutti.

– Hän on iso, vahva, pystyy luistelemaan hyvin ja on hyvä kahden suunnan puolustaja. Kaikilla noilla vahvoilla ominaisuuksillaan voimme varmasti hyödyntää häntä. Ja odotan sitä, että hän on nytkin hyvä. Tiedän omasta kokemuksesta miten hyvä hän on. Ja hän on ehdottomasti erittäin mainio pelaaja, Richards jatkoi Jonesista.

Ostravasta Jonesilla itsellä on jäänyt positiivinen kuva tähän mennessä jo ennen kuin edes pelit ovat alkaneet.

– Kaikki on sujunut täällä mainiosti tähän mennessä. Tuossa hotelimme lähellä oli joku hyvä kauppauskeskus, mikä muun muassa vaikutti varsin lupaavalta.

– Tässä menee kuitenkin pari viikkoa, niin pitää vain yrittää totutella kaikkeen täällä, Jones mietti.

USA:n ja Leijonien peli alkaa perjantaina Suomen aikaan kello 18:15.

Ilari Savonen, Ostrava
Twitter: @ilarisavonen