Vahvassa vauhdissa kohti KHL:n mestaruutta olevan SKA Pietarin toimitusjohtaja Aleksandr Medvedev kiistää huhut SKA:n tähtitieteellisistä mestaruusbonuksista, mutta vahvistaa lupauksensa ottaa tatuointi, mikäli SKA Gagarin Cupin vie.

SuomiKiekko-sivusto tavoitti Medvedjevin Kazanissa SKA:n toisen voiton jälkeen. Mediassa on kiertänyt villejä huhuja hurjista summista, joista SKA-pelaajille on bonuksena luvattu.

Mitä sanoisitte näistä huhuista bonuksista? Pitäisikö niitä ehkä pitää vitsinä?

– Eihän tämä mitään komediaohjelmaa ole. Mutta kun Gazprom Export ja Gazprom rahoittavat joukkueetta, eikä meillä ole muita sponsoreja, minun täytyy sanoa, että se julkaistu bonuksien summa on naurettava. Naurettava, se on kaukana todellisuudesta, niin kuin kuu Maasta. Tai jopa niin kuin aurinko Maasta.

[nosto tasoitus=”vasen”]Minun täytyy sanoa, että se julkaistu bonuksien summa on naurettava[/nosto]Eikö tämä ole vaikuttanut joukkueeseen?

– Voin teille sanoa tämän verran – joukkueessa ei bonuksista keskustella. Joukkue pelaa Gagarin Cupin voitosta, eikä bonuksia varten.

Mutta jotain bonuksia on kuitenkin luvassa?

– On luvassa. Jos voitamme.

Lupasitte otattaa tatuoinnin, jos SKA voittaa. Oliko tämä vitsi?

– Ei, tatuointi tulee. Tarjouskilpailu on jo käynnissä.

Miltä toinen finaaliottelu (1-0-voitto) näytti katsomosta käsin?

– Minusta tuntui, että pelattiin Ak Barsin tyylillä – tehtiin maali ja sitten olimme kärsivällisiä loppuun asti. Ja voitettiin lopulta. Kaksi ottelua Sibiriä vastaan “Ak Bars” voitti juuri näin, 1-0-luvuilla. Sitä varten täytyy pelata kurinalaisesti, ja monet ajattelivat, ettei SKA jaksa pelata niin.

Mikä on muuttunut entisiin kausiin verrattuna, jolloin nimenomaan tämä ei SKAlle onnistunut?

– Kokoonpanosta jos puhutaan – ja, uskon, että kaikki olisivat sama mieltä – vaikka nykyinen kokoonpanomme on hyvä, aiemmilla kausilla meillä olivat ehkä vielä parempia pelaajia, mutta play-offsissa he floppasivat eivätkä päässeet mihinkään. Aina kuitenkin voittaa joukkue, eivätkä erilliset pelaajat. Nyt meillä on joukkue, on joukkuehenki, on hyvä tunnelma pukukopissa, on hyvä tunnelma penkillä.

Marina Mukhametzyanova, Kazan

Päivitys klo 15.14: Korjattu otsikkoa ja sitaattia ”Minä olen jo varannut tekijänkin sille” muotoon ”Tarjouskilpailu on jo käynnissä”.